Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 04

Lietuva su Latvija ir Estija planuoja bendrą paviljoną „Expo 2025“ parodai

Lietuva su Latvija ir Estija tarptautinėje „Expo 2025“ parodoje Osakoje, Japonijoje, planuoja bendrą Baltijos šalių paviljono koncepciją.
Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavos
Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavos / LRV nuotr.

„Formuluojant tiek bendrus, tiek individualius Baltijos šalių dalyvavimo parodoje tikslus ir uždavinius bus atsižvelgiama į geopolitinį, ekonominį ir kultūrinį Baltijos šalių ir Japonijos bendradarbiavimo potencialą. Tuomet planuojama skelbti tarptautinį konkursą bendro Baltijos šalių paviljono parodoje koncepcijai“, – komentare BNS nurodė Vyriausybės Komunikacijos departamentas.

Jo teigimu, šiuo metu su Latvijos ir Estijos atstovais derinamos galimybės įvairiais formatais šalims bendrai prisistatyti „Expo 2025“. Tikimasi, kad iki vasaros pabaigos bus rastas tinkamas bendradarbiavimo formatas.

Anot Vyriausybės, „Expo 2025“ vertinama kaip puiki galimybė pristatyti Baltijos šalių kultūrą, turizmo galimybes.

„Tikimasi, kad ji suteiks naujų galimybių Lietuvos ir Japonijos verslo bendradarbiauti, taip pat leis pristatyti Lietuvos potencialą mokslo ir technologijų srityje“, – teigiama atsakyme.

Nuo 1851 metų pirmosios Pasaulio mugės Londone šie renginiai suteikia pasaulio šalims galimybę susitikti, keistis idėjomis, demonstruoti savo išradimus, skatinti kultūrą ir megzti verslo ryšius.

Pastaroji „Expo 2020“ paroda vyko 2021-aisiais Jungtiniuose Arabų Emyratuose, ji buvo metams atidėta dėl koronaviruso protrūkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius