Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 18

Lietuva tiriant nusikaltimus ir kovojant su terorizmu glaudžiau bendradarbiaus su JAV ir Australija

Vyriausybė nutarė kreiptis į Prezidentą, prašydama pateikti Seimui ratifikuoti Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybės susitarimą dėl glaudesnio bendradarbiavimo nusikaltimų prevencijos ir kovos su jais srityje, teigiama Vyriausybės pranešime.
Kaukės
Kaukės / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvai reikalinga ir aktuali yra amerikiečių kriminalistų ir nusikaltimų prevencijos specialistų patirtis, jų sukauptos duomenų bazės. Todėl šis susitarimas, kuriuo siekiama plėtoti glaudų dviejų šalių kompetentingų institucijų bendradarbiavimą kovojant su sunkiais nusikaltimais ir juos užkardant, yra labai svarbus dokumentas, nes turimų teisinių pagrindų tokiai bendrai veiklai nepakanka.

Susitarime numatyta keistis informacija ieškant pavojingų nusikaltėlių, tiriant nusikaltimus panaudojant DNR profilius, kurie itin sėkmingai padeda identifikuoti nusikaltimais įtariamus asmenis arba atskirus nusikaltimus sujungti remiantis įvykių vietose rastais biologiniais pėdsakais. Taip pat numatyta keistis pirštų atspaudais, rastais nusikaltimų vietose.

Vyriausybė taip pat pritarė teisės aktų projektams, kuriais siekiama ratifikuoti Europos Sąjungos ir Australijos susitarimą dėl oro vežėjų atliekamo ES pateiktų keleivio duomenų įrašo (PNR) duomenų tvarkymo ir perdavimo Australijos muitinės tarnybai. Susitarimu siekiama veiksmingai užkirsti kelią terorizmui ir su juo susijusiems nusikaltimams, įskaitant organizuotą nusikalstamumą. Juo remiantis Australijos muitinės tarnyba galės naudotis tam tikrais Europos Sąjungos valstybių keleivių duomenų įrašais, tačiau nepažeidžiant jų asmens teisės į privatumą ir asmens duomenų apsaugą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius