Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 24

Lietuva turi naują garbės konsulą Jonšiopinge

Lietuvos ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas ir komercijos atašė Audrius Masiulionis sausio 23 dieną dalyvavo Jonšiopingo mieste vykusiame naujojo Lietuvos garbės konsulato atidaryme.
Eitvydas Bajarūnas Jonšiopinge
Eitvydas Bajarūnas Jonšiopinge / URM nuotr.

Pristatydamas naują Lietuvos garbės konsulą Jonšiopinge Gunnarą Karlą Johaną Lansą, E. Bajarūnas pažymėjo, kad konsulato atidarymas strateginę poziciją Švedijos pietuose užimančiame mieste paskatins aktyvesnį dvišalį regioninį bendradarbiavimą pramonės, logistikos, žemės ūkio ir kitose srityse, prisidės prie spartesnės žmogiškųjų ryšių plėtros.

Aštuntasis Lietuvos garbės konsulas Švedijoje J. Lansas turi žemės ūkio vadybos ir rinkodaros išsilavinimą, šiuo metu yra Švedijos ūkininkų federacijos Jonšiopingo asociacijos direktorius, regioninės investicijų bendrovės „Jönköping Business Development Ltd“ pirmininkas, „Swedbank“ padalinio valdybos ir apskrities savivaldos administracijos narys.

Vizito Švedijos pietuose metu ambasadorius ir komercijos atašė susitiko su Jonšiopingo krašto gubernatore Minoo Akhtarzand, miesto meru Matsu Greenu, Jonšiopingo universiteto vadovybe.

Ambasadorius taip pat dalyvavo renginyje kartu „Swedbank“ Jonšiopingo padalinio vadovu Fredriku Jutnäsu ir kitais vietos verslininkais, ketinančiais įgyvendinti projektus Lietuvoje.

Svarbiame Pietų Švedijos centre Jonšiopinge gyvena apie 90 tūkst., o visame Jonšiopingo krašte – apie 340 tūkst. gyventojų. Miestas garsus savo logistikos centrais, savo sandėlius čia turi tokios kompanijos kaip „IKEA“, „Electrolux“ ar „Husqvarna“. Jame taip pat įsikūręs pagrindinis Švedijos mugių ir parodų centras „Elmia“, kuriame vyksta didžiausia pasaulyje miškininkystės mugė, o čia rengiamos geležinkelių, sunkvežimių bei subrangovų mugės yra didžiausios Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius