-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 21 /16:32

„Darom 2018“: aplinką tvarkėsi ir šalies valdininkai, tarp netikėčiausių radinių – daug besimėtančių batų Vilniaus centre

Šeštadienį visoje Lietuvoje vyksta tradicinė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“. Jau 11-ąjį kartą šalyje rengiamoje akcijoje tradiciškai dalyvavo ir šalies valdininkai: premjeras Saulius Skvernelis, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.
Saulius Skvernelis su kaimynais dalyvavo  akcijoje „Darom 2018“
Saulius Skvernelis su kaimynais dalyvavo akcijoje „Darom 2018“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Akcijoje sudalyvavęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis tvarkė aplinką Vilniaus rajone.

„Gamta yra neatsiejama žmonių gyvenimo dalis – joje dirbame, sportuojame, poilsiaujame, tai yra ir gyvybės bei grožio šaltinis. Kasdien vienaip ar kitaip mes veikiame aplinką, todėl turime būti už ją atsakingi. Saugoti ir gražinti gamtą reikia ne tik kartą metuose, bet kiekvieną dieną. Ši akcija prasminga tuo, kad sutelkia žmones ir tai primena“, – sakė Vyriausybės vadovas.

V.Pranckietis: kiekvienas kuriame sau malonią aplinką

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis taip pat prisijungė prie kasmetinio visuomeninio judėjimo „Darom“ ir dalyvavo švarinimosi talkoje. Kartu su šeima, kaimynais ir Ringaudų bendruomenės (Kauno r.) nariais tvarkė gyvenvietės aplinką.

„Esu šio judėjimo dalis jau dešimt metų. Jausdavausi vienišas aplinkos rūpesčiuose, o dabar žinau, kad mūsų daug ir labai tuo džiaugiuosi. Tikiuosi, kad kuo toliau, tuo mažiau reikės skatinti dalyvauti šioje akcijoje – visi būsime sąmoningi. Gražinkime ir gražėkime,“ – spaudai išplatintame pranešime sakė Seimo Pirmininkas.

R.Šimašius: noriu pasiūlyti naują būdą

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remigijus Šimašius dalyvavo akcijoje „Darom 2018“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Remigijus Šimašius dalyvavo akcijoje „Darom 2018“

Prie aplinkos tvarkymosi akcijos prisijungė ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Jis šiukšles Vilniuje rinko bėgdamas.

„Naują būdą noriu pasiūlyti ir akcijai „Darom“, ir bendrai visiems. Aš pats, kai dažnai po gamtą vaikščioju, tai matau, kad per dešimt metų didžiulis pokytis įvyko. Kai žmonės atvažiuoja kažkur stovyklauti, jie pradžioj susirenka šiukšles, o ne kažkur į šoną paeina, ir tada jau stovyklauja. Tai džiugu.

Bet, kai išeina pasivaikščioti, na tai eina ir praeina per tą pačią šiukšlę. Noriu pasiūlyti akcijai „Darom“ ir visiems žmonėms – ploggingą. Tai aš praktikuoju ir visus kviečiu tai daryti: ar bėgant, ar einant, karts nuo karto pasiimti maišiuką ir susirinkti tas šiukšles. Mano vaikams, pavyzdžiui, tai yra vienas įdomiausių pasivaikščiojimo būdų“, – tikino miesto meras.

Tarp netikėtų šių metų radinių – didelis kiekis batų

Pasak šių metų akcijos vadovės Austės Juozapaitytės, surinktos šiukšlės bus išvežtos per keletą artimiausių dienų.

„Išvežimas vyks per porą dienų, priklauso nuo savivaldybių komunalinių atliekų išvežimo įmonių, kai kur išveža rytoj, kai kur išveža pirmadienį. Tiesiog tie maišai turi būti ten, kur yra numatytos tvarkymosi vietos“, – BNS sakė A.Juozapaitytė.

Ji sakė, kad dar nėra suskaičiuota, kiek žmonių prisijungė prie šių metų akcijos ir kiek jie surinko šiukšlių.

„Dar tikslių rezultatų neturime, bet tvarkymosi vietų yra apie 3 tūkst., kiekvienoje iš jų dešimtys, o kai kur ir šimtas, ir pusantro žmonių, tai tikimės, kad apie 200 tūkst. žmonių prisijungė šiemet“, – teigė A.Juozapaitytė.

Anot jos, tarp netikėtų šių metų radinių – didelis kiekis batų.

„Šiemet buvo netikėta rasti daug besimėtančių batų miesto centre, Vilniuje“, – sakė viena iš akcijos rengėjų.

„Darom“ akcija atkreipia dėmesį ne tik į aplinkosaugos problemas Lietuvoje ir visame pasaulyje, bet ir skatina savanorystės, socialinio atsakingumo ir pilietiškumo jausmus.

Pasak akcijos organizatorių, šiais metais suplanuota tvarkyti daugiau kaip 3 tūkst. vietų.

Šių metų akcija „Darom“ išsiskiria ir tuo, kad prie dalyvių prisidės beveik 700 baidarininkų, kurie tvarkys teritorijas vandens telkinių pakrantėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius