-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 15

„Lietuva už grotų“: Indonezijoje įstrigusi M.Veriko byla – Lietuva lyg miražas ir L.Linkevičiaus laiškas, išgelbėjęs gyvybę (II dalis)

Indonezijoje iki gyvos galvos nuteistas narkotikų kurjeris Mindaugas Verikas 15min teigia, kad jei tik rastųsi galimybė grįžti į Lietuvą, gyventų doriau. Tačiau ar artimieji laukia jo sugrįžimo? Pamotė Danutė, pavyzdžiui, purtosi vos išgirdusi Mindaugo vardą. Geriau jis liktų įkalintas, sako moteris.

Kita vertus, suvalkiečio svajonės apie Lietuvą ne iš piršto laužtos. Dar 2015-aisiais Užsienio reikalų ministerija teigė sieksianti susigrąžinti lietuvį. Tačiau dabar yra 2021-ieji, o Mindaugas vis dar Medano kalėjime. Kodėl?

15min tęsia pasakojimą apie už narkotikų gabenimą nuteistą lietuvį M.Veriką. Antrojoje išskirtinio pasakojimo dalyje – kokius pažadus dalija suvalkietis, kodėl Lietuva iki šiol nesusigrąžino kalinio, kodėl nelaukia Mindaugo kai kurie artimieji ir ką laiške parašė buvęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, kad Indonezijos teismas pasigailėjo lietuviui skirti mirties bausmę.

Taip pat skaitykite: „Lietuva už grotų“: Indonezijoje kalintis narkotikų kurjeris Mindaugas prašosi Lietuvon – bijo mafijos susidorojimo (I dalis)

Prisipažino suklydęs, bet iš dalies

Iki gyvos galvos nuteistas M.Verikas turi daug laiko savo gyvenimo apmąstymams. Iš kalėjimo kameros 15min žurnalistui jis pasakoja, kas, jo supratimu, kaltas už jam įvykusią nelaimę.

„Aš kaltas, kad norėjau, o net nežinojau. O taip, tie žmonės kalti, kad mane paliko čia vieną. Paliko likimo valiai“, – sako jis.

O parvažiavęs, mažu, dar čia bus…

„Pykstu ant jų, bet ką padaryt. Skausmą kenčiu, laikau širdyje, bet neparodau, kad pykstu ar ką“, – prideda Mindaugas.

Vida Press nuotr./Mindaugas Verikas
Vida Press nuotr./Mindaugas Verikas

Kalėjime lietuvis pasakoja besijaučiantis labai prastai – jis esą yra mušamas, žeminamas, kartu praradęs viltį, kad kas pasikeis.

„Prastai [atrodo gyvenimas kalėjime]. Daug yra užmuštų žmonių, ligoninėje daug kas. Nėra šansų… Su tavimi kaip su šiukšle [elgiasi]. Laiko mane kaip šiukšlę. Galima daužyti, galima… Ką jie nori, tą daro. Nemato kaip aš verkiu ar ką vėl. Nemato. Man čia labai prastai. Aš negaliu nieko padaryti“, – žurnalistui pasakoja jis.

Paminėtina, kad po pokalbio lietuvio paprašiau atsiųsti smurto prieš jį įrodymų, kad būtų galima geriau suprasti su kokiais sunkumais jis susiduria. Mano nuostabai, vaikinas neatsiuntė nė vienos nuotraukos, vaizduojančius įbrėžimus, sumušimus ar kita.

Vida Press nuotr./Mindaugas Verikas
Vida Press nuotr./Mindaugas Verikas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius