Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 29

Lietuva užmezgė diplomatinius santykius su Vanuatu

Lietuva užmezgė diplomatinius santykius su salų valstybe Ramiojo vandenyno pietuose Vanuatu. Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Vanuatu užsienio reikalų ministras Serge Vohoras Niujorke pirmadienį pasirašė bendrąjį komunikatą dėl diplomatinių santykių užmezgimo, taip siekdami paskatinti abipusį šalių bendradarbiavimą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

L.Linkevičius pažymėjo, kad Lietuvos apsisprendimą užmegzti santykius su šia šalimi nulėmė tai, kad Vanuatu užmezgė diplomatinius santykius su Gruzija, kartu pripažindama Gruzijos teritorinį vientisumą. Pasak Lietuvos diplomatijos vadovo, pagarba kitų valstybių suverenitetui ir sienų neliečiamybei yra kertiniai tarptautinių santykių principai.

Šių metų balandį per JT Vaikų fondą (UNICEF) Lietuva Vanuatu skyrė 10 tūkst. eurų humanitarinės pagalbos. Šalis kovo 13–14 dienomis smarkiai nukentėjo nuo tropinio ciklono, jos gyventojams stigo geriamojo vandens ir maisto, didelė dalis žmonių neteko būsto, buvo sugriauta infrastruktūra.

Vanuatu tapo 181 valstybe, su kuria Lietuva užmezgė diplomatinius santykius. Jungtinių Tautų narėmis šiuo metu yra 193 pasaulio valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius