Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 19

Lietuva – vieningos viešbučių klasifikavimo sąjungos šeimos narė

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD) dalyvavo Ciuriche vykusiame „Hotelstars Union“ susitikime.
Viešbučio kambarys
Viešbučio kambarys / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Čia susirinko ne tik valstybių, šios sąjungos narių, atstovai iš Vokietijos, Austrijos, Čekijos, Šveicarijos, Vengrijos, Estijos, Latvijos, Švedijos, bet ir narystės siekiančios šalys – Liuksemburgas bei Izraelis. „Hotelstars Union“ – tai 2009 metais prasidėjusi šalių partnerystė, siekiant valstybėse narėse įdiegti ir naudoti vieningą viešbučių klasifikavimo sistemą, pagal vieningus klasifikavimo kriterijus.

Valstybių dalyvavimas vieningoje klasifikavimo sąjungoje glaudžiai siejasi su šalių naryste HOTREC – Europos Sąjungos viešbučių, restoranų, kavinių asociacijų konfederacijoje. Lietuva, kaip ir kitos Baltijos valstybės, „Hotelstars Union“ nare tapo šiais metais.

„Lietuvai būti šios sąjungos nare yra labai svarbu, nes ateityje taikant vieningus Europai klasifikavimo kriterijus, mes galėsime užtikrinti viešbučių teikiamų paslaugų kokybę bei suteikti daugiau aiškumo vartotojui. Rinkdamasis apgyvendinimo viešbučiuose paslaugas, svečias žinos, kad aptarnavimas ir paslaugos, siūlytos 1-5 žvaigždučių viešbutyje, pavyzdžiui, Vokietijoje ar Švedijoje, bus suteiktos ir Lietuvoje ar bet kurioje šalyje, patenkančioje į „Hotelstars Union“ šeimą,“ – teigė susitikime dalyvavusi VTD Teisinio reguliavimo skyriaus vedėja Vaiva Vaitkaitytė. „Ypatingai svarbu, kad bendri klasifikavimo kriterijai ir procedūros yra ir bus reguliariai peržiūrimi, atsižvelgiant į besikeičiančius viešbučių svečių lūkesčius ir poreikius. Kita vertus, „Hotelstars Union“ – tai galimybė skirtingų šalių viešbučiams keistis gerąja praktika, pasinaudojant bendromis rinkodaros priemonėmis, kurti pridedamąją vertę.“

Šveicarijoje vykusiame susitikime aptarti visoms narėms aktualūs ir svarbūs rinkodaros bei organizaciniai klausimai:  vieningo „Hotelstars Union“ ženklo naudojimas viešbučių rezervavimo tinklapiuose, bendro Europos viešbučius žvaigždutėmis žyminčio ženklo naudojimas, ES valstybių narių, nepriklausančių HOTREC, o taip pat Europos valstybių, ne ES narių, dalyvavimo sąjungoje klausimas. Ciuriche vykusio susitikimo metu buvo peržiūrėti viešbučių klasifikavimo kriterijai, svarstytas Izraelio, pareiškusio didelį susidomėjimą prisijungti prie sąjungos, narystės klausimas bei buvo vieningai balsuota dėl Liuksemburgo įstojimo į sąjungą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius