-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 30

Lietuva žada imtis iniciatyvos dėl nemokamų nacionalinių vizų Baltarusijos piliečiams

Lietuva vėl žada imtis iniciatyvos, kad Baltarusijos piliečiai nacionalines Lietuvos vizas gautų nemokamai arba už simbolinę kainą, ketvirtadienį pranešė užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.
Bėgiai Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje
Bėgiai Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje / VSAT nuotr.

Ministras sakė, kad Lietuva šią savaitę pasiūlė Baltarusijos pareigūnams dėl to derėtis, tačiau pabrėžė, kad dėl įstatymuose numatytos tvarkos Lietuva negali vienašališkai priimti tokių greitų sprendimų kaip Lenkija.

„Mūsų pareigūnai per susitikimą su Baltarusijos ambasados pareigūnu pasiūlė dvišaliu pagrindu atsisakyti mokesčių už nacionalines vizas“, – BNS ketvirtadienį sakė ministras.

Jis taip pat teigė, kad ketina inicijuoti įstatymo pataisas, jog ateityje sprendimus dėl tokių klausimų užsienio reikalų ministras galėtų priimti paprasčiau, tai leistų reaguoti lanksčiau į susidariusias situacijas.

Ministras teigė, kad Baltarusijos gyventojų politinis sąmoningumas išaugo, todėl Lietuva gali jį dar paskatinti atverdama vartus baltarusiams į likusią Europos dalį.

Šiuo atveju kalbama apie galimybę neimti mokesčio už ilgalaikes nacionalines vizas, dar vadinamas D kategorijos vizomis. Jos išduodamos, jei asmuo šalyje nori būti ilgiau nei tris mėnesius per pusę metų. Turint tokią vizą, ribotą laiką galima lankytis ir kitose Šengeno erdvės šalyse. Šiuo metu tokia viza kainuoja 60 eurų.

Lenkija trečiadienį pranešė, kad nuo Naujųjų metų kaimyninės Baltarusijos gyventojams išduos nemokamas vizas, tačiau pridūrė pasiliekanti teisę neįsileisti pareigūnų, kurie susiję su represijomis, kilusiomis po prezidento rinkimų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius