-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 25

Lietuva žada padėti antram prieglobsčio paprašiusiam afganistaniečiui

Lietuva žada padėti dar vienam viešai prieglobsčio paprašiusiam afganistaniečiui Nazirui Honarui, kuris yra žinomas Lietuvos kariuomenei.
Naziras Honaras
Naziras Honaras / Youtube.com stopkadras

„Na patikrinsime tą jo paskelbtą informaciją. Jeigu ji atitiks, tikrai pagelbėsime“, – BNS sakė vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

Afganistaniečio N.Honaro kreipimąsi anglų kalba į Lietuvą vaizdo įrašų svetainėje youtube.com paskelbė JAV žurnalistas Joshas Friedmanas.

Įraše afganistanietis teigia dirbęs Jungtinių Tautų remiamoje taikos ir integracijos programoje, kur artimai bendradarbiavo su Lietuvos kariais.

N.Honaras Lietuvos kariuomenei yra žinomas, BNS sekmadienį patvirtino kariuomenės Jungtinio štabo atstovas kapitonas Tomas Pakalniškis.

„Tas žmogus yra bendradarbiavęs su Lietuvos kariuomene“, – sakė jis.

Afganistanietis teigia, kad jo užduotis buvo tarpininkauti tarp Lietuvos ginkluotųjų pajėgų ir Talibano. Tai, anot jo, vėliau atsigręžė prieš jo saugumą.

„Tai yra priežastys, dėl kurių palikau savo šalį ir šiuo metu esu Graikijoje. Prašau prieglobsčio Lietuvoje, nes artimai dirbau su jais (kariais – BNS), aš jiems daug padėjau. Noriu, kad Lietuvos Vyriausybė išgirstų mano šauksmą ir man padėtų“, – įraše kalba N.Honaras.

Kovo pabaigoje JAV žurnalistas J.Friedmanas paskelbė kitą įrašą iš tos pačios pabėgėlių stovyklos, kuriame lietuviams kariams Afganistane Goro provincijoje vertėjavęs Abdulas Basiras Yoususi kreipėsi lietuviškai, prašydamas prieglobsčio. Į žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose išplitusį įrašą greitai sureagavo Lietuvos Vyriausybės atstovai – afganistanietis jau po savaitės atskrido į Lietuvą, šiuo metu jo prieglobsčio prašymas svarstomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius