Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 03

Lietuvai minint skaudžią Sausio 13-ąją, restoranai „Carskoje selo“ kviečia švęsti senuosius Naujuosius metus

Kauno tarybos nariui Visvaldui Matijošaičiui priklausančios „Vičiūnų restoranų grupės“ tinklo restoranai „Carskoje selo“ Laisvės gynėjų dieną – Sausio 13-ąją – kviečia švęsti rusų tradicinę šventę senuosius Naujuosius metus. „Carskoje selo“ vadovai aiškina, kad renginio data nekeičiama, nes „to nesuprastų klientai“. Tuo tarpu kiti renginių organizatoriai jau įprato senųjų Naujųjų metų sutiktuves perkelti į kitą dieną, nesutampančią su Lietuvos valstybei svarbia diena.
Kvietimas šėlti Sausio 13-ąją
Kvietimas šėlti Sausio 13-ąją / Organizatorių nuotr.

„Vičiūnų restoranų grupės“ savininkas V.Matijošaitis 15min.lt dėl pasirinktos datos šventei patarė klausti restorano administraciją. Pats jis sakė planuojamais renginiais restoranuose nesidomintis.

Savo ruožtu „Carskoje selo“ Rinkodaros skyriaus vadovė Lina Nikonovaitė paaiškino, kad sausio 13-ąją senuosius Naujuosius metus sutikti yra rusų tradicija ir šios datos keisti nevalia.

Pinigas svarbiau už padorumą. Taip V.Landsbergis įvertino „Carskoje selo“ restoranų tinklo sprendimą rusų šventę švęsti tuomet, kai visa Lietuva prie laužų atsimins tragiškus Sausio 13-osios įvykius.

„Čia yra rusų restoranų grupė ir mes išlaikome juose rusiškas tradicijas, o pagal jas „Staryj Novyj God“ yra sausio 13 dieną. Čia yra tik dėl tradicijų išlaikymo. Mes žinome, kad tą pačią dieną yra gedulo diena, bet mes orientuojamės į rusakalbius, išlaikome rusiškumą – tokia yra restorano kocepcija. Ir tie, kurie prijaučia šiam restoranui, tokiai koncepcijai, tikrai nesuprastų tokio dalyko, jei „Staryj Novyj God“ būtų perkeltas į kitą dieną“, – paaiškino L.Nikonovaitė.

Pasak jos, šis renginys kiekvienais metais rengiamas būtent sausio 13 d., nesvarbu, ar tai sekmadienis, kaip šiemet, ar kita savaitės diena, palankesnė šventei.

Savo ruožtu pirmasis po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos vadovas, dabar europarlamentaras Vytautas Landsbergis tokį restorano sprendimą nedviprasmiškai vadina parsidavėlišku.

„Pinigas svarbiau už padorumą“, – taip V.Landsbergis įvertino „Carskoje selo“ restoranų tinklo sprendimą rusų šventę švęsti tuomet, kai visa Lietuva prie laužų atsimins tragiškus Sausio 13-osios įvykius. 

Primename, kad skandalų dėl senųjų Naujųjų metų sutikimo švenčių Lietuvai skaudžią dieną būta ankstesniais metais. Po jų daugelis renginių organizatorių nutarė, kad senųjų Naujųjų metų šventę galima surengti ir kitomis dienomis. Šiemet sausio 13 dieną nebebus ir ryškių Rusijos žvaigždžių koncertų Lietuvoje.

Lietuvai svarbią ir skaudžią dieną – Sausio 13-ąją – šventės niekada neorganizuoja ir verslininkas Vladimiras Romanovas. Jo organizuojamas anksčiau prašmatnus, o dabar kasmet vis kuklesniu tampantis „Staryj Novyj God“ sutikimas įprastai rengiamas ne sausio 13 dieną, o keliomis dienomis vėliau.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius