Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 04

Lietuvai nepavyksta gauti atsakymo, kodėl Austrijoje buvo paleistas Michailas Golovatovas

Lietuvai niekaip nepavyksta iš Austrijos gauti atsakymo į klausimą, kodėl praėjusių metų liepą šioje šalyje sulaikytas buvęs KGB karininkas Michailas Golovatovas buvo paleistas, skelbia LTV laida „Šiandien“.
Michailas Golovatovas
Michailas Golovatovas / alphagroup.ru nuotr.

Likus daugiau nei savaitei iki sausio 13-osios, atsakymų, kodėl pernai liepą Austrijos oro uoste sulaikytas buvęs būrio „Alfa“ vadas M.Golovatovas paleistas, negauta. Bendra abiejų šalių darbo grupė baigė darbą nesutarusi. Teisingumo ministras sako tebelaukiantis žinių ir apie austrų pažadą peržiūrėti jų teisinę sistemą.

Remigijus Šimašius teigia, kad Austrija buvo įsipareigojusi pradėti keisti vidinę tvarką šalyje, kad tokie atvejai nebepasikartotų. „Gruodžio mėnesio viduryje esu paklausęs, kaip sekasi tai daryti, bet kol kas atsakymų nesu gavęs“, – sakė ministras.

Pasak užsienio reikalų ministro, M. Golovatovo paleidimo klausimas šiemet bus Europos Sąjungos Tarybos ir Komisijos darbotvarkėse. Europos šalys palaiko Lietuvą ir pripažįsta, kad reikia peržiūrėti Europos arešto orderio išlygas. Liuksemburgas ir Čekija jau pakeitė savo vidinę tvarką. Prancūzija ir Italija dar tebesvarsto.

Ministras nesitiki greitų sprendimų. Anot jo, Vokietijai prireikė kelerių metų pasiekti, kad Europos Sąjungoje būtų priimtas įstatymas, numatantis baudžiamąją atsakomybę už nacistinių nusikaltimų neigimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius