Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 06

Lietuvai tūkstantmečio proga perduoti popiežiaus Benedikto XVI sveikinimai

Tūkstantmečio jubiliejų švenčiančią Lietuvą pasveikino popiežius Benediktas XVI. Katalikų bažnyčios vadovo sveikinimą pirmadienį Vilniuje perdavė popiežiaus legatas, kardinolų kolegijos dekanas, kardinolas Angelo Sodano.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šią lietuvių tautai brangią dieną popiežius Benediktas XVI atsiuntė mane pasveikinti jus, prezidente, taip pat atvykusius į iškilmę valdžios atstovus ir visus Lietuvos žmones“, - sakydamas kalbą S.Daukanto aikštėje prie Prezidentūros sakė kardinolas A.Sodano.

„Jo šventenybė popiežius Benediktas XVI gerai pažįsta lietuvių tautos istoriją ir visuomet yra su jumis - tiek skausmingomis, tiek šiandien, džiugiomis akimirkomis“, - teigė Italijos kardinolas.
Savo kalboje A.Sodano paminėjo savo ryšius su Lietuvos katalikų bažnyčia ir prisiminė velionio popiežiaus Jono Pauliaus II viešnagę Lietuvoje 1993 metais.

„Linkiu, kad jūsų tauta prisidėtų prie naujosios Europos ir krikščioniškos kultūros vystymosi mūsų kontinente. Viešpats telaimina Lietuvą“, - baigdamas kalbą sakė popiežiaus legatas.

Į tūkstantmečio jubiliejaus iškilmes pirmadienį atvyko Danijos, Norvegijos, Švedijos monarchai, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Ukrainos, Gruzijos prezidentai, Estijos premjeras, Rusijos ir Baltarusijos ministrai. Popiet į Vilnių atvyks ir Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis.

Lietuvos vardas (Lituae) pirmą kartą paminėtas 1009 metais Kvedlinburgo analuose, aprašant vienuolio vyskupo Brunono žūtį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius