Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 22

Lietuvei Airijoje antrą kartą pavyko prisiteisti kompensaciją dėl slidžių grindų – išmokės 40 tūkst. eurų

36 metų Lietuvos pilietei Linai Misiūnaitei jau antrą kartą pavyko laimėti kone identišką bylą ir prisiteisti kompensacijas po to, kai moteris pargriuvo Airijos prekybos centruose. 2014-ųjų lapkritį nelaimė įvyko Dublino prekybos centre „Liffey Valley“, 2013-ųjų vasarį lietuvė pargriuvo „Lidl“, rašo „Irish Examiner“.
"Atsargiai, slidu" ženklas
"Atsargiai, slidu" ženklas / 123rf.com nuotr.

Moetris tikino prekybos centre 2014-ųjų lapkritį paslydusi ant gruzdintos bulvytės ir smarkiai susižeidusi čiurną bei kelį. Ji pateikė ieškinį ir praėjusią savaitę iš teismo salės išėjo švęsdama pergalę. Teismas moteriai priteisė 40 tūkst. eurų.

Moteris tikino paslydusi, kai ketino vaikams nupirkti maisto. Pasak jos, vos atsisėdusi ant kėdės ji ant žemės pamatė sutraiškytą bulvytę, kuri, anot moters, ir buvo nelaimės priežastimi.

Moteris susižeidė kairiąją koją. Tą pačią koją ji jau buvo užsigavusi 2013-ųjų vasarį, kai panašiomis aplinkybės pargriuvo prekybos centre „Lidl“.

Tuomet ketverių vaikų motinai teismas priteisė 10 tūkst. eurų.

Nagrinėjant bylą dėl 2014-aisiais įvykusios nelaimės šis faktas buvo žinomas, tačiau teisėjas atmetė teiginius, kad nelaimė įvyko dėl L.Misiūnaitės aplaidumo. Taip pat paneigta hipotezė, kad moteris galėjo susižeisti, nes avėjo aukštakulnius.

L.Misiūnaitė aiškino, kad dėl traumos buvo apribotos jos galimybės dirbti, užsiimti namų ruoša, prižiūrėti vaikus.

Ekspertai taip pat atliko grindų saugumo tyrimus ir nustatė, kad prekybos centro grindys gali būti pavojingos, jei yra slidžios arba ant jų mėtosi maisto likučiai.

Prekybos centro ir valymo įmonės atstovai tikino grindis prižiūrėję tinkamai ir pabrėžė, kad nelaimės metu prekybos centro maisto kampelyje galėjo būti apie 600 žmonių.

Tačiau paaiškėjo, kad būtent tą valandą, kai įvyko nelaimė, maisto skyriuje nedirbo nė vienas valytojas.

Teismo sprendimu kaltinamieji L.Misiūnaitei turės sumokėti 35 tūkst. eurų patirtą traumą ir dar 5 tūkst. eurų dėl galimų sveikatos problemų ateityje, kurias gali sukelti ši trauma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius