Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 14

Lietuviai kaip ir kiti europiečiai dažniau aptaria nacionalinius, o ne ES politinius įvykius

Lietuvos gyventojai gerokai dažniau su giminaičiais ir draugais aptaria vietos arba nacionalinės, o ne Europos Sąjungos (ES) politikos aktualijas, tokia tendencija vyrauja ir kitose Bendrijos šalyse, rodo apklausa.
Pokalbis
Pokalbis / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Eurobarometro tyrimo, kurį atliko rinkos tyrimų ir konsultacijų kompanija TNS LT, duomenimis, 22 proc. respondentų sakė nuolat diskutuojantys apie vietos politinius įvykius su giminaičiais ir draugais. 57 proc. apklaustųjų tvirtino tai darantys kartais, o 21 proc. – niekada.

21 proc. apklausos dalyvių sakė nuolat aptariantys nacionalinius politinius įvykius, 57 proc. tai daro kartais, 22 proc. – niekada.

Tuo metu Europos politinius reikalus su pažįstamais aptariantys sakė 11 proc. apklaustųjų, 56 proc. teigė į tokias diskusijas įsitraukiantys kartais, o 33 proc. respondentų minėjo, jog apie nekalba niekada.

Analogišką apklausą atlikus Latvijoje paaiškėjo, kad kaimynai su draugais ir giminaičiais dažniau nei lietuviai aptaria vietos politinius įvykius, tai daro 28 proc. apklaustųjų. 56 proc. latvių apie vietos politiką kalbasi kartais, 16 proc. – niekada. Apie nacionalinę ir ES politiką nuolat kalbasi mažiau latvių nei lietuvių, kartais – daugiau.

Apklausa rodo, kad apie vietos politinius įvykius nuolat diskutuoja vidutiniškai 21 proc., apie nacionalinius – 19 proc., o apie ES – 11 proc. Europos šalių gyventojų. Kartais tai daro atitinkamai 52 proc., 54 proc. ir 49 proc. europiečių.

Apklausa atlikta gegužės 6–26 dienomis, jos metu apklausta 26 713 gyventojų 27 ES šalyse. Lietuvoje apklausti 1 026 gyventojai, kurių amžius siekė nuo 15 iki 74 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius