-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 15

Lietuviai klounai gydytojai su viso pasaulio kolegomis mokėsi prajuokinti sergančius vaikus

Birželio 30 – liepos 4 dienomis kasmetiniuose tarptautiniuose mokymuose susitiko beveik du šimtai klounų – profesionalių aktorių iš 11 šalių. Tarptautinės „RAUDONŲ NOSIŲ“ organizacijos mokykloje dovanoti šypsenas sergantiems vaikams mokėsi ir 9 gydytojai klounai iš Lietuvos.
Gydytojų klounų stovykla
Gydytojų klounų stovykla / „RAUDONŲ NOSIŲ“ nuotr.

Kad klounų apsilankymas ligoninėje būtų kokybiškas ir vaikui padarytų gerą poveikį, jam reikia ruoštis. „RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai“ siekia nuolat gerinti meninę darbo kokybę ir klounų profesionalumą. Tam ir reikia reguliarių mokymų – tiek šalies viduje, tiek su užsienio kolegomis. 

„RAUDONŲ NOSIŲ“ nuotr. /Gydytojų klounų stovykla
„RAUDONŲ NOSIŲ“ nuotr. /Gydytojų klounų stovykla

Šiais metais „RAUDONŲ NOSIŲ“ tarptautinė mokymų stovykla vyko prie Zemplínska Šírava ežero Slovakijoje. Tai baigiamasis mokymų ciklo renginys. Per keturias dienas visi klounai, taip taip ir lietuviai, intensyviai dalyvavo 35–iuose seminaruose apie klouno personažų tobulinimą, darbą porose, įvairių klounados triukų ir technikų naudojimą ligoninėse. Kūrybinis didžiulės klounų komandos potencialas neišsenkantis: praktinių užsiėmimų metu klounai yra ir mokytojai, ir mokiniai, nes gali pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi nepaisant tautybės ar kalbos, kuria jie kalba.

„Svarbu tobulinti klouno personažą nuolat ir tai  profesionaliai pritaikyti darbe ligoninėje“ sako Giora Seeliger, „RED NOSES International“ meno vadovas. „Aš sužavėtas, kad net už mūsų nuolatinių mokymų ribų mūsų aktoriai keičiasi naujomis idėjomis ir triukais tam, kad tobulintų savo pasirodymus ligoninėse. Ši organizacijos dvasia yra nuostabi!“. Visi RAUDONŲ NOSIŲ klounai yra profesionalūs menininkai daugiausia iš teatro, muzikos, vaikų teatro sričių. Tai vienas iš reikalavimų norint tapti RAUDONŲ NOSIŲ komandos dalimi.

„RAUDONŲ NOSIŲ“ nuotr. /Gydytojų klounų stovykla
„RAUDONŲ NOSIŲ“ nuotr. /Gydytojų klounų stovykla

Nuolatinių mokymų programa yra kruopščiai rengiama ir įgyvendinama Lietuvoje, nepamirštant psichologijos, edukologijos ir bazinių medicinos žinių. Tačiau tarptautinė RAUDONŲ NOSIŲ organizacija turi ir savo Tarptautinę Humoro Mokyklą (International School of Humour) Vienoje, kur lietuvius klounus ruošia Europoje garsūs klounados specialistai.

„Stovykla – mažas fabrikėlis, kuriame dirba beveik 200 klounų vienu metu. Taip gimsta naujos idėjos, klounų strategija naujam sezonui. Padedamas puikus taškas prabėgusiems metams. Vasara – puikus laikas pradėti naujus darbas“, - sako Lietuvos gydytojų klounų meno vadovas Algirdas Urbonas. 

„RAUDONŲ NOSIŲ“ nuotr. /Gydytojų klounų stovykla
„RAUDONŲ NOSIŲ“ nuotr. /Gydytojų klounų stovykla

Asociacija „RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai“ nuo 2013 metų prisijungė prie tarptautinės organizacijos „RED NOSES Clowndoctors International“. Gydytojai klounai nuolat lankosi Lietuvos didžiųjų miestų vaikų ligoninėse nešdami juoką ir šypsenas sergantiems vaikams ir jų šeimoms. 2013 metais Lietuvos „RAUDONOS NOSYS“ aplankė apie 8 000 vaikų, o visos 11 RAUDONŲ NOSIŲ šalių kartu apie 640 000 pacientų ir 470 gydymo ir socialinių įstaigų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius