Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 07

Lietuviai mano, kad artimiausiai bendrauti reikėtų su Lenkija ir Baltijos šalimis, rodo apklausa

Lietuviai mano, kad artimiausiai bendrauti reikėtų su Lenkija ir Baltijos šalimis, nedraugiškiausia valstybe laikoma Rusija, rodo Užsienio reikalų ministerijos užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa.
Lietuvos, Estijos ir Latvijos vėliavos
Vėliavos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paprašyti nurodyti, su kuriomis šalimis, jų nuomone, Lietuva turėtų bendradarbiauti aktyviausiai, 62 proc. respondentų pasirinko Lenkiją. Latviją ir Estiją pasirinko atitinkamai 57,9 ir 52,3 proc. respondentų.

Beveik pusė respondentų taip pat įvardijo Vokietiją, 35 proc. – Baltarusiją ir JAV.

Į klausimą, kokios šalys yra nedraugiškos ir kelia didžiausią grėsmę Lietuvai, 65 proc. respondentų nurodė, jog Rusija. Antroje vietoje esančią Baltarusiją įvardijo 18,3 proc. respondentų. Trečia sąraše – JAV, ją grėsme laiko 5,5 proc. respondentų.

Respondentai galėjo iš pateikto 16 šalių sąrašo pasirinkti tiek valstybių, kiek norėjo, arba įrašyti savo variantą, BNS informavo ministerijos atstovai. 1001 gyventojas apklaustas pernai metų gruodį.

Naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atliktos apklausos duomenimis, 52 proc. respondentų pritaria premjero Sauliaus Skvernelio išsakytai pozicijai, kad Lietuva turi atnaujinti politinius kontaktus su Rusija. Tam nepritariančių yra perpus mažiau, dar penktadalis neturėjo nuomonės. 15min kalbinti politologai ir parlamento opozicijos nariai šią apklausą įvertino nevienareikšmiškai.

S.Skvernelis sausio pradžioje pareiškė, kad Lietuva yra vienintelė Europos Sąjungos (ES) valstybė, kuri nepalaiko jokių darbinių kontaktų politiniame lygmenyje su Rusija. Jo teigimu, veiksmingai politikai vykdyti reikalingas dvišalis dialogas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius