-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 10

Lietuviai remia vis daugiau organizacijų ir įstaigų

Šiemet pateikta jau daugiau nei 70 tūkstančių prašymų įvairioms organizacijoms, įstaigoms pervesti 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio. Mokesčių inspekcijos duomenimis, rėmėjų ir paramos gavėjų skaičius kasmet auga. Pateikti prašymus pervesti paramą galima iki gegužės pradžios.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

„Saulės“ gimnazija už lėšas, gautas kaip paramą, pervedant vieną arba du procentus gyventojų pajamų mokesčio, įsigijo mokomuosius robotus.

Anot „Saulės“ gimnazijos direktorės Irenos Baranauskienės, pinigus mokykla investuoja ir į patalpų sutvarkymą, remontus, mokyklos modernizavimą.

Nevyriausybinės organizacijos teigia, kad dėl galimybės gauti 2 proc. paramą varžosi ne viena organizacija.

„Nevyriausybinės organizacijos visą laiką įsivaizdavo, kad toks finansavimo mechanizmas yra skirtas tik joms, tačiau susirinkti paramą gali ir mokyklos, ligoninės, tad pastaruoju metu konkurencija yra itin aštri“, – sakė VšĮ ‚Geros valios projektai“ vadovė Inga Langaitė.

Prašymų pervesti 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio jau pateikta daugiau nei 70 tūkstančių, tačiau kartais ir sukčiaujama.

„Be abejo, pasitaiko atvejų, kada yra pasinaudojama asmens duomenimis ir suklastojami prašymai. Tokių atvejų nustatoma kasmet, todėl norėčiau paraginti gyventojus prašymus pildyti ir teikti elektroniniu būdu, tuomet procesas bus sklandesnis, o mokesčių mokėtojų duomenys bus saugesni“, – sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Pernai daugiausiai 2 proc. pajamų mokesčio buvo skirta Lietuvos kariuomenei. Aktyviai remtos gyvūnų prieglaudos, labdaros ir paramos fondai, bažnyčios, neįgaliųjų organizacijos.

Gyventojai, nusprendę įvairioms organizacijoms, įstaigoms skirti 2 proc. pajamų mokesčio, prašymą turi pateikti iki gegužės mėnesio. Nenurodžius, kaip panaudoti pinigus, jie pateks į valstybės biudžetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius