Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 07

Lietuviai švelnina požiūrį į vienos lyties asmenų santuoką ir partnerystę

Per pastaruosius metus šiek tiek sumažėjo nepritariančiųjų vienos lyties asmenų partnerystės ar santuokos įteisinimui, tačiau dauguma šalies gyventojų tebesilaiko tradicinio požiūrio į santuoką ir partnerystę.
Airijoje istorinis referendumas dėl tos pačios lyties santuokų
Airijoje istorinis referendumas dėl tos pačios lyties santuokų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai rodo reprezentatyvi sociologinė apklausa, kurią Lietuvos notarų rūmų užsakymu atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus".

Tyrimo duomenimis, prieš siūlymus, kad būtų galima registruoti tos pačios lyties asmenų partnerystę, pasisako 69 proc. apklaustųjų, pritaria 11 procentų. Devyni procentai šį siūlymą vertina patenkinamai, 11 proc. klausiami negalėjo atsakyti. Praėjusiais metais pritariančiųjų buvo 11 procentų, o prieštaraujančių – 74 proc. respondentų.

Paklausti, kaip vertina siūlymus, kad būtų galima sudaryti tos pačios lyties asmenų santuoką, tam prieštaravo 74 proc. apklaustųjų, pritarė 9 proc., 7 proc. vertino patenkinamai, 10 proc. negalėjo atsakyti. 2016 metais siūlymams, kad būtų galima užregistruoti tos pačios lyties asmenų santuoką, prieštaravo 80 proc. respondentų ir pritarė 7 proc. tyrimo dalyvių.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ 2017 metų spalio 6-15 dienomis pagal reprezentatyvaus tyrimo metodiką apklausė 1000 respondentų. Tyrimas vyko visoje šalyje 21 mieste ir 26 kaimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius