Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 02

Lietuviai užėmė prizines vietas tarptautinėje turkų kalbos olimpiadoje

Šiais metais pirmą kartą surengtame Šiaurės Europos finale dalyvavo daugybė dalyvių iš Danijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos.
Olimpiados akimirka
Olimpiados akimirka
Temos: 1 Lietuviai

Dainos konkurse (turkų kalba gimtoji) nugalėjo Hilal Sarıbayır, sudainavusi dainą Samanyolu, o eilėraščio konkurse nugalėjo Kristina Pavliukanec, padeklamavusi „Hep bu ayak sesleri“ eilėraštį. Dainos konkurse (turkų užsienio kalba) pirmą vietą užėmė švedė Ida Stellas Boving, atlikusi Üsküdara giderken dainą.

Danijos Koncertų salėje surengtam renginiui tikrai netruko dėmesio. Programoje, kuria vedė Badirhan Gökçe, dalyvavo apie 1500 garbių svečių.

Konkursų žiurį sudarė tokie įžymūs žmonės kaip pop muzikanto Cem Karaca žmona İlkim Karacam, TRT žinių skyriaus direktoriaus pavaduotojas Ahmet Böken, Aksiyon žurnalo leidybos skyriaus direktorius Bülent Korucu, Danijos muzikantė Anne Maria Vang, žurnalistas Mehmet Doğan, muzikantas Kemal Kutlu, rašytojas Durdun Gürlek, žurnalistas Hüseyin Öztürk ir Kanal 7  žinių skyriaus direktorė Nazmiye Yılmaz ir kiti.

Šios olimpiados organizatorė İdris Aydoğan pranešė, kad Šiaurės Europos Turkų olimpiados organizavimas truko ištisus 5 mėnesius, bet su 22 institucijų ir Lands organizacijos pagalba renginys buvo puikiai organizuotas.

Aydoğan teigė, kad šios olimpiados siekis yra, kad  turkų kalba užimtų deramą vietą tarp kitų pasaulio kalbų.

Valstybinio švietimo ministerijos užsienyje įkurtų mokyklų reikalų  buvusi direktorė Aysal Aytaç akcentavo kalbos mokymosi svarbą XXI amžiuje ir padeklamavusi „Dünya Dostluğu ve Barışı (Pasaulinė draugystė ir taika)“ eilėrašti padėkojo visiems Turkų olimpiados organizatoriams.

Lietuvei Kristinai Pavliukanec, padeklamavusiai „Hep bu ayak sesleri“ eilėraštį ir užėmusiai pirmą vietą eilėraščio konkurse, apdovanojimą teikė Aksyon žurnalo leidybos skyriaus direktorius Bülent Korucu.

Turkijos ambasadorius Danijoje JE Mehmet Akat teikė apdovanojimus dainos konkurso nugalėtojams: už pirmą vietą švedei Ida’ai Stellas Boving, atlikusiai Üsküdara giderken dainą, už antrą vietą lietuviai Gabrielei Kiršaitei, atlikusiai Hasretinde yandı gönlüm dainą ir už trečią vietą  baltarusei  Enna’ai  Voitovič, atlikusiai Veda busesi dainą.

Žiūrovai, susirinkę salėje pilnoje spalvingų įvairių šalių vėliavų,  buvo tai linksminami, tai sujaudinami iki sielos gelmių nuoširdžiais dainininkų ir eilėraščių skaitovų pasirodymais...Benedicte Balslev, Danijos valstybinio simfoninio orkestro scenos vadybininkas,  teigė, kad ši Olimpiada yra puiki proga įvairioms kultūroms susiburti kartu ir geriau suprasti vieniems kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius