Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 02

Lietuviška trispalvė papuošė du Kretos salos uostus

Su kilnia misija aplink Viduržemio jūra keliaujanti lietuvių jachtos „Gold of Lithuania“ įgula lietuvišką trispalvę iškėlė ne tik Graikijos sostinėje Atėnuose, bet ir dviejuose Kretos salos uostuose.
Trispalvė Chanija uoste
Trispalvė Chanija uoste / „Gold of Lithuania“ nuotr.

Atėnuose buriuotojai susitiko su vietos lietuvių bendruomene, o Kretos miestuose Heraklione ir Chanijoje lietuviai dalyvavo oficialiuose savivaldybės priėmimuose, kuriuose pristatė savo kelionės tikslą – pranešti žinią Viduržemio jūros uostams apie Lietuvos 1000-ečio jubiliejų ir apie Vilnių – Europos kultūros sostinę 2009.

Kretos sostinėje Heraklione lietuvių buriuotojus priėmė miesto savivaldybės tarybos vadovas Dimitris Karatzanis. Antrajame pagal dydį Kretos mieste Chanija lietuviai priešpiečiavo su miesto vicemeru Aristiviu Papadoianiu, o vėliau dalyvavo priėmime pas miesto merą Kyriakos Virvidakį. 

„Kartu su visais Kretos gyventojais sveikiname Lietuvą jos valstybingumo tūkstantmečio proga, džiaugiamės Vilniui suteiktu Europos kultūros sostinės titulu ir tikimės, kad toks titulas kada nors bus suteiktas ir Heraklionui“, – sakė Herakliono savivaldybės tarybos administracijos vadovas Dimitris Karatzanis. Anot jo, kasmet Kretą aplanko apie 5–6 mln. turistų, todėl būtent turizmas salai atneša didžiąją dalį pajamų. Taip pat sparčiai vystoma ir lengvoji pramonė, todėl, jo manymu, Lietuvos verslininkai galėtų labiau domėtis įvairių prekių iš Kretos importu į Europos sąjungos šalis.

Perduodame pačius šilčiausius linkėjimus iš Chanijos visiems Lietuvos gyventojams ir kviečiame juos praleisti mūsų kurorte gražiausias savo gyvenimo akimirkas, teigė miesto meras Kyriakos Virvidakis.

„Perduodame pačius šilčiausius linkėjimus iš Chanijos visiems Lietuvos gyventojams ir kviečiame juos praleisti mūsų kurorte gražiausias savo gyvenimo akimirkas“, – teigė miesto meras Kyriakos Virvidakis. Jo teigimu, į Chaniją gali atvykti visi – ir istorijos, ir architektūros, ir kurortinių linksmybių ištroškę mėgėjai. Miestas taip pat garsėja apylinkėse gaminamu alyvuogių aliejumi, muilu, čia pat augančiomis prieskoninėmis žolelėmis, šviežiomis daržovėmis ir, žinoma, nepamainoma graikiška vynuogių degtine – rake. 

„Nuoširdžiai dėkojame miestams už šiltą priėmimą ir tikimės, kad žinia apie Lietuvą, jos tūkstantmetį ir sostinę Vilnių sklis toliau po visą Graikiją“, – sakė lietuvių delegacijos vadovas ir jachtos „Gold of Lithuania“ kapitonas Artūras Dovydėnas. Kapitonas apgailestavo, kad Lietuvos krepšinio rinktinei teko nusileisti Graikijos komandai kontrolinėse rungtynėse, tačiau taip pat prognozavo, kad susitikti oficialiose Europos čempionato susitikimuose komandoms tikrai nebus lengva. „Norėtųsi, kad Lietuva, Graikija ir jos sala Kreta gilintų bendradarbiavimo ryšius ne tik turizmo, bet ir ekonomikos srityse“, – teigė A. Dovydėnas. 

Lietuvių jachta „Gold of Lithuania“ aplink Viduržemio jūrą keliauja tarptautinės visuomeninės organizacijos JCI Vilnius ir Lietuvos sostinės Vilniaus iniciatyva. Istorinės kelionės sumanytojai išsikėlė sau misija – simboliškai atkartoti Lietuvos didžiosios kunigaikštystės didiko Mikalojaus Radvilos-Našlaitėlio piligriminę kelionę (1583–1584) į Šventąją žemę. Istorinio plaukimo metu bus aplankyta net 15 Viduržemio arealo miestų, kuriuose „Gold of Lithuania“ iškels Lietuvos tūkstantmečio vėliavą, pristatys Vilnių ir jo renginius, bendraus su su vietos bendruomenėmis, taip pat keisis verslo kontaktais, galinčiais padėti plėtoti prekybinius ryšius.  Rugpjūčio 18 d. jachtos delegacija jau buvo susitikusi su Dubrovniko (Kroatija) miesto meru Andro Vlahušic, o rugpjūčio 24 d. – ir su Albanijos uosto Diurešo (Durres) meru Vangjush Dako (Vangjušu Dako).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius