-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 20

Lietuvių jaunimo susitikimą organizuojanti asociacija reiškia norą prisijungti prie PLJS

„Pasaulio lietuvių jaunimo organizacijos“, rengiančios Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą, direktorė Ieva Davydenko penktadienį pranešė inicijuosianti visuotinį asociacijos narių susirinkimą, perduosiantį asociaciją Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungai (PLJS).
Seime Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdis dėl PLJS
Seime Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdis dėl PLJS / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Ieva Davydenko

„Asociaciją „Pasaulio lietuvių jaunimo organizacija Lietuvoje“ įsteigėme 2009 metais, kai pasaulyje nebuvo jokios oficialiai registruotos PLJS organizacijos ar susivienijimo. Nuo pat įsteigimo dienos asociacijos tikslas buvo vienyti po pasaulį pasklidusį lietuvių jaunimą“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

„Šiandien situacija pasikeitė, nes pagaliau šiais metais PLJS buvo oficialiai įsteigtas JAV. Žinoma, norint realiai dalyvauti Lietuvos valstybės gyvenime, sąjungai būtina įsiregistruoti ir Lietuvoje.

Būtent nuo šio momento atėjo laikas pašalinti neaiškumus, atsiradusius dėl PLJS užsienyje ir Lietuvoje. Prisidėdama prie vienybės ir norėdama pašalinti neaiškumus inicijuoju visuotinį asociacijos narių susirinkimą, kuris perduotų asociaciją Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungai“, – priduria I.Davydenko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seime Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdis dėl PLJS
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seime Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdis dėl PLJS

Trečiadienį dėl asociacijos organizuoto Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo į Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdį rinkosi Seimo nariai, asociacijos ir PLJS atstovai.

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija nusprendė prašyti Valstybės kontrolės atlikti visų iki šiol Lietuvoje rengtų pasaulio jaunimo susitikimų finansinį ir veiklos auditą.

Posėdžio metu, kritikuodamas Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą organizavusios asociacijos veiklą, PLJS valdybos pirmininkas Vladas Oleinikovas sakė, kad „asociacija sąmoningai piktnaudžiavo PLJS veiklos įvaizdžiu, pasitikėjimu bendradarbiaudami su institucijomis“.

„Tenka apgailestauti, kad jaunimo veikla politizuojama dėl vienų ar kitų priežasčių“, – posėdžio metu replikavo I.Davydenko. „Aš nesiekiau konfliktuoti. Mano siekis buvo surengti Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą, o paskui sėstis prie stalo“, – pridūrė ji.

PLJS atstovai tąkart teigė, kad susijungti su „Pasaulio lietuvių jaunimo organizacija“ neketina, nes ši veikia savarankiškai ir naudojasi PLJS vardu siekdama finansavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius