Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 10

Lietuvių menas keliaus į Ukrainą

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras rugpjūčio 13 – 15 dienomis prisistatys II-ajame medijų ir performansų festivalyje „Balaklavos odisėja“ (Balaklava, Ukraina).
Bronės Neverdauskienės projektas „Ex Oriente Lux“.
Bronės Neverdauskienės projektas „Ex Oriente Lux“. / KKKC nuotr.

Per trys festivalio dienas Ukrainos, Rusijos, Vokietijos, Austrijos, Vengrijos, Latvijos, Lietuvos, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos pristatinės video instaliacijas, animaciją, performansus, eksperimentinę muziką, šiuolaikinio šokio ir kt. projektus.   

Šis renginys vyks įžymiojoje Juodosios jūros pakrantėje esančioje Michailovo baterijoje,  menančioje XIX Krymo karo laikus, kuri atlaikė ir antrąjį pasaulinį karą, o kariniu objektu išliko iki pat šių metų pradžios. Šioje Krymo pusiasalio tvirtovėje, tarptautinis meno desantas savo pajėgas išdėstys po pagrindinės festivalio temos „Karas ir taika“ vėliava.  

Kultūrų komunikacijų centro Projekto kuratorius Ignas Kazakevičius „Balaklavos odisėjoje“ pristatys Bronės Neverdauskienės ir Tado Vosyliaus kūrinius.

B.Neverdauskienė savo instaliaciją „Ex oriente Lux“, kurioje pateikusi artimųjų rytų raštais dekoruotas minas klausia, kokias asociacijas šiandieną mums sukelia tūkstančio ir vienos nakties šalys.

Tado Vosyliaus garso instaliacija „Staugsmas“ yra sukonstruota iš asociatyvių garsinių klausytojų ir žiūrovų reakcijų į kareiviškąją poeziją, prozą bei filmus.  

Projektą remia LR Kultūros rėmimo fondas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius