-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 20

Lietuvių politikai netiki, kad Kremliui pavyks palaužti Europos Sąjungos vienybę

Lietuvių politikai tiki, kad visos Europos Sąjungos šalys po poros mėnesių sugebės pademonstruoti vienybę ir pratęs sankcijas Rusijai, jeigu ši taip ir nežengs konkrečių bei nedviprasmiškų žingsnių deeskalacijos Ukrainoje linkme.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Interviu „Verslo žinioms“ Gediminas Kirkilas, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas, paklaustas, ar birželį ES sugebės apsispręsti dėl sankcijų pratęsimo Rusijai, atsakė: „Manau, kad daugelis Europoje supranta, jog dar negalime sau leisti atšaukti sankcijų“. G.Kirkilas sakė, kad konfliktas Rytų Ukrainoje yra tik prigesęs, bet neužgesęs.

Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius nemato, kad Rusija demonstruotų norą ir siekį normalizuoti padėtį regione bei santykius su Vakarais. Todėl politikas spėjo, kad sankcijų pratęsimo klausimas dar ilgai išliks aštrus.

„Po Rusijos valdžios spektaklių savo ištikimai auditorijai, po tebesitęsiančių karo žaidimų Karaliaučiaus srityje, aukščiau Baltijos jūroje, Kryme ir tolimoje Šiaurėje viena yra aišku – ES ir NATO pajėgos neturi teisės atsitraukti“, – „Verslo žinios“ cituoja P.Auštrevičių.

Tuo tarpu buvęs europarlamentaras Leonidas Donskis tikras, kad Vakarai savo reakcija į Maskvos veiksmus dažniausiai atsilieka nuo realybės: „Vėluojama ir Maskva turi iniciatyvą savo rankose. Maskva jaučia, kad Ukraina Vakarams kol kas tiek nerūpi ir neskauda, kad jie dėl jos perimtų iniciatyvą“, – sakė buvęs eurparlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius