Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 15 /11:47

Lietuvoje – 11 naujų koronaviruso atvejų: 7 siejami su židiniais, virusas toliau plinta Raseinių policijoje ir VGTU bendrabutyje

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 11 naujų koronaviruso atvejų, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Iš jų 6 registruoti Kauno, 3 – Vilniaus ir po 1 – Klaipėdos bei Telšių apskrityse. Šalies ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydomi 34 žmonės, penki iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose.
Mėgintuvėlis
Asociatyvi nuotrauka / 123RF.com nuotr.

Iš viso šalyje patvirtinti 3397 COVID-19 atvejai. 2094 žmonės pasveiko nuo ligos, o 1202 – serga. 8044 asmenims šiuo metu reikia izoliuotis.Taip pat Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 87 asmenys. 14 asmenų mirė dėl kitų priežasčių, nors buvo užsikrėtę COVID-19.

Šalies ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydomi 34 žmonės, penki iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose. NVSC BNS informavo, kad dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma trims žmonėms, su deguonies kaukėmis gydoma 14 asmenų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per praėjusią parą ištirta 4619 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol iš viso ištirta 700 140 ėminių dėl įtariamo koronaviruso, iš jų – 190 898 iš mobilių punktų.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 8 žmonės. 3 asmenų užsikrėtimo aplinkybių specialistams nustatyti nepavyko. Įvežtinių atvejų per praėjusią parą neregistruota.

7 atvejai siejami su židiniais

4 vakarykštę parą Kauno apskrityje registruoti atvejai siejami su židiniu Raseinių policijoje. Visi asmenys yra šios įstaigos darbuotojai. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejama 17 koronaviruso atvejų.

Dar 1 Kauno apskrityje patvirtintas atvejis siejamas su protrūkiu Vilniaus Gedmino technikos universiteto (VGTU) bendrabutyje. Vertinama, kad iš viso su židiniu siejami 4 atvejai.

Klaipėdoje praėjusią parą registruotas atvejis siejamas su židiniu „Klaipėdos energijoje". Tai jau 10-asis susijęs atvejis.

Tuo metu, Vilniaus apskrityje COVID-19 liga per vakar patvirtinta asmeniui, kurio susirgimo aplinkybės siejamos su Vilniaus Gabijos progimnazija. Asmuo yra užsikrėtusio vaiko šeimos narys. Iš viso šiuo metu su židiniu siejami 9 COVID-19 atvejai.

Be to, dar 1 asmuo, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė po kontakto su asmeniu, kuriam patvirtintas koronavirusas, tačiau atvejis, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriamas infekcijos židiniams.

3 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 3 asmenys (po 1 – Vilniaus, Kauno ir Telšių apskrityse).

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Koronavirusas sparčiai plinta mokyklose. COVID-19 užsikrėtė 44 įstaigų darbuotojai ar ugdytiniai, rodo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) pirmadienio duomenys. Virusas įsisuko į 31 įstaigą, tarp kurių – ir bendrojo lavinimo, ir ikimokyklinio ugdymo mokyklos.

Taip pat pirmadienį COVID-19 infekcija patvirtinta Šiaulių „Akropolyje“ esančio mobiliųjų įrenginių remonto ir priežiūros paslaugų teikėjo MTTC serviso darbuotojui. Artimą sąlytį turėję 4 susirgusiojo kolegos saviizoliuojasi – į darbo vietas galės grįžti tik gavę neigiamus testų atsakymus bei leidus specialistams.

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas ekonomikai Simonas Krėpšta sako, kad Lietuvoje situacija dėl koronaviruso yra kontroliuojama, o sergamumo ir ekonominiai rodikliai yra geresni nei daugumoje kitų Europos šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius