Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 23

Lietuvoje baigiasi tarptautinės pratybos „Geležinis vilkas 2017“

Penktadienį baigiasi didžiausios šių metų tarptautinės pratybos Lietuvoje „Geležinis vilkas 2017“. Uždarymo ceremonijos vyks Gaižiūnų (Jonavos r.) ir generolo Silvestro Žukausko (Švenčionių r.) poligonuose.
NATO kariai trenijuojasi ginti Suvalkų koridorių
NATO kariai trenijuojasi ginti Suvalkų koridorių / Sauliaus Jakučionio nuotr.

Pratybos „Geležinis vilkas“ truko dvi savaites – per jas Gaižiūnų poligone treniravosi Rukloje dislokuoto NATO bataliono kariai su brigados „Geležinis vilkas“ artileristais bei su Lenkijoje dislokuoto NATO bataliono kariais. Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje treniravosi JAV Minesotos nacionalinės gvardijos, Karaliaus Mindaugos husarų bataliono, Karo medicinos tarnybos ir kitų vienetų kariai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Per mokymus pietų, vidurio ir rytinėje Lietuvos dalyse vertintas neseniai sukomplektuoto NATO priešakinio bataliono Lietuvoje pasirengimas vykdyti užduotis, taip pat buvo treniruojamas „Geležinio vilko“ ir „Žemaitijos“ brigadų štabų gebėjimas planuoti, organizuoti gynybines ir puolamąsias operacijas apgyvendintoje vietovėje tarptautinėms batalionų taktinėms grupėms, gerinta tarpusavio sąveika su sąjungininkais.

Pirmą kartą mokytasi veikti su atvykstančiais NATO padaliniais iš Lenkijos, siekiant sujungti pajėgas Suvalkų ruože.

Pratybose dalyvavo apie 5300 karių iš Lietuvos ir dešimties NATO šalių: Belgijos, Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Kroatijos, Rumunijos, Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų ir Portugalijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius