-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 01

Lietuvoje be elektros – tūkstančiai vartotojų, prasčiausia padėtis – Šiaulių regione (atnaujinta 19.55 val.)

Dėl iškritusio gausaus sniego, vėjo, pūgos laužomų šakų ir griūvančių medžių visoje Lietuvoje šeštadienį buvo nutraukta daug elektros laidų. Po vidurdienio be elektros liksuių vartotojų skaičius išaugo nuo 16 tūkst. iki 34 tūkst.
Vaizdai Vilniaus gatvėse
Vaizdai Vilniaus gatvėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Pūga

Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatorė „Lesto“ pranešė, kad sudėtingiausia padėtis yra Šiaulių regione, kur iškrito šlapias sniegas – čia be elektros yra apie 13 tūkst. vartotojų, Klaipėdos regione – dar apie 9,8 tūkst.

Pūga ir gausus šlapias sniegas Utenos regione be elektros paliko 3,8 tūkst., Panevėžio – 3,4 tūkst., Kauno – 2,3 tūkst. vartotojų, mažiau jų yra Vilniaus (1,5 tūkst.) ir Alytaus (707) regionuose.

„Lesto“ Korporatyvinės komunikacijos skyriaus atstovė Renata Gaudinskaitė BNS sakė, kad dirba 126 elektros remonto brigados, iškviestas visas papildomas personalas. Vakarų Lietuvoje prie daugelio gedimo vietų, anot jos, net neįmanoma prieiti arba jas identifikuoti. Tačiau, pasak R.Gaudinskaitės, radus gedimo vietą, jis sutvarkomas greitai.

„Labiausiai mūsų darbą trikdo gausus sniegas ir sudėtingos privažiavimo prie gedimų vietų sąlygos. Nemažai atvejų, kai elektros linijos yra nutrauktos miškuose, sniego ar stipraus vėjo išverstų medžių, nulaužtų šakų – ten privažiuoti šiandien labai sudėtinga“, – pranešime sakė „Lesto“ Dispečerinio valdymo departamento skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

E.Pareigis taip pat perspėjo, kad gyventojai nesiartintų prie nutrūkusių elektros linijų, neliestų sugadintų įrenginių, o apie nutrūkusį elektros tiekimą ar pastebėtus sugadintus įrenginius informuotų trumpuoju numeriu 1802 arba pagalbos telefonu 112. Tikslūs pranešimai padeda brigadoms greitai tvarkyti gedimus.

„Lesto“ kontaktų centras iki šeštadienio vidurdienio sulaukė per 2000 klientų skambučių apie sutrikimus elektros tinkle.

Atnaujinta 19.55 val. „Lesto“ kontaktų centras paskelbė, kad jau atstatė daugiau nei pusę visų elektros tinklo sutrikimų. Šiuo metu be elektros energijos dar tebėra 17 tūkst. elektros energijos vartotojų, tebedirba 123 brigados. Šiaulių regione be elektros energijos šiuo metu 5 tūkst. vartotojų (buvo 13 tūkst.), Klaipėdos – 3,9 tūkst. (buvo – 9,8 tūkst.).
 
Panevėžio regione iki šio momento elektros tiekimas buvo atstatytas 1,9 tūkst. elektros vartotojų iš 3,4 tūkst., fiksuotų per šią dieną. Kaune liko neatstatyta 1,3 tūkst. iš 2,3 tūkst.
 
„Tebesitęsianti pūga, sniegas ir kai kuriuose šalies rajonuose aukštėjanti temperatūra, kai ant medžių šakų susikaupęs gausus sniegas sunkėja, laužo šakas ir iš naujo nutraukinėja laidus jau atstatytose tinklo vietose, iš naujo gausina vartotojų atsijungimų kiekius“, - sakė kompanijos Dispečerinio valdymo departamento skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.
 
Pasak jo, didžioji tinklo gedimų dalis jau atstatyta, o rytoj laukia dar viena darbinga ir aktyvi diena, per kurią planuojama atstatyti elektros energiją likusiose sunkiausiai pasiekiamose regionų vietose. „Daugiausia atsijungimų tebėra Šiaulių ir Klaipėdos regionuose, čia bus sutelkti visi mūsų pajėgumai“, - sakė E. Pareigis.
   
E. Pareigis taip pat priminė, kad gyventojai nesiartintų prie nutrūkusių elektros linijų, neliestų sugadintų elektros tinklo įrenginių, o apie nutrūkusį elektros tiekimą ar pastebėtus sugadintus elektros tiekimo įrenginius nedelsiant informuotų LESTO trumpuoju numeriu 1802 arba pagalbos telefonu 112. Tikslūs pranešimai padeda brigadoms operatyviau šalinti gedimus.

Pūgos sukelti nuostoliai kol kas skaičiuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius