-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 12

Lietuvoje bijančių prarasti darbą – daugiausia ES, rodo apklausa

Lietuvoje darbą bijančių prarasti gyventojų dalis metų pradžioje buvo didesnė nei kitose Europos Sąjungos (ES) šalyse, rodo naujos apklausos rezultatai.
Vilniaus darbo birža
Vilniaus darbo birža / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Darbas Nedarbas

„Eurobarometro“ tyrimas atskleidė, kad 58 proc. vasario–kovo mėnesiais apklaustųjų Lietuvoje manė esant grėsmę prarasti darbą. Tai didžiausias rodiklis iš visų ES šalių. Vidutiniškai ES taip manantieji sudarė ketvirtadalį.

Po Lietuvos rikiavosi Graikija, kurioje darbą bijojo prarasti 42 proc. apklaustųjų, ir Latvija – 41 proc. Tuo metu Austrijoje tik 15 proc. gyventojų įžvelgė grėsmę prarasti darbą.

Lietuviai ir latviai ES kontekste taip pat išsiskiria kaip daugiausia dienų dėl kitų priežasčių nei šventės nėję į darbą. Per 4 savaites lietuviai ir latviai vidutiniškai praleido 2,5 darbo dienas. Kitų ES šalių piliečiai vidutiniškai buvo praleidę 1,1 dienos.

Tačiau apklaustųjų Lietuvoje atsakymai nuo ES vidurkio nedaug skyrėsi kalbant apie vertinimą darbe. 80 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų sutiko su teiginiu, kad darbe sulaukia pagarbos ir pripažinimo.

Maždaug trys ketvirtadaliai Lietuvos ir ES gyventojų taip pat nurodė, kad dabartinis darbas atitiko jų išsimokslinimą ir kvalifikaciją.

Apklausoje šių metų vasario–kovo mėnesiais dalyvavo per tūkstantį Lietuvos gyventojų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius