Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje dėl keliamos grėsmės valstybės saugumui suimtas Tadžikijos opozicijos aktyvistas

Lietuvoje dėl keliamos grėsmės valstybės saugumui suimtas Tadžikijos opozicijos aktyvistas Sulaimonas Davlatovas, antradienį skelbia portalas LRT.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Kaip portalą informavo Valstybės saugumo departamentas, tokių veiksmų imtasi nustačius, kad jis kelia grėsmę nacionaliniam saugumui dėl savo sąsajų su teroristinių organizacijų, radikalių susivienijimų nariais ir rėmėjais bei dėl radikalių idėjų skleidimo.

Anot vieno iš Tadžikijos opozicijos užsienyje lyderių, Tadžikijos reformų ir plėtros judėjimo vadovo Šarofidino Gadojevo, 2014 metais S.Davlatovas prisijungė prie opozicinio judėjimo „Grupė 24“, dėl to autoritarinė Tadžikijos valdžia paskelbė jo paiešką. 2016 metais jam buvo suteiktas politinis prieglobstis Lietuvoje.

Pasak jo, S.Davlatovas šiuo metu yra laikomas Rukloje įsikūrusiame Pabėgėlių apgyvendinimo centre, iš ten ruošiamasi jį deportuoti iš Lietuvos.

Aktyvisto advokatas Ignotas Sungaila sakė skųsiantis S.Davlatovo suėmimą. Anot Laisvės radijo, pats opozicijos veikėjas anksčiau yra sakęs, kad nesutinka „bendradarbiauti su Lietuvos valdžios institucijomis“, tačiau nepaaiškino, kokį bendradarbiavimą turi omenyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius