Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 24

Lietuvoje įsigaliojo naujos ginklų laikymo taisyklės

Penktadienį įsigaliojo Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymo pakeitimas dėl fizinių asmenų ginklų ir šaudmenų civilinės apyvartos ir jos kontrolės taisyklių patvirtinimo.
Ginklas
Ginklas

Pasak Policijos departamento pranešimo, pagal šių taisyklių nuostatas asmenys, ne vėliau kaip iki leidimo laikyti (nešiotis) ginklą galiojimo pabaigos, privalo perregistruoti leidimą laikyti (nešiotis) ginklą.

Po taisyklių nuostatų pakeitimo ginklo į policijos komisariatą pristatyti, kaip anksčiau buvo privaloma, nebereikia, išskyrus pistoletus ir revolverius.

Pagal naują tvarką privaloma pateikti pažymą apie ginklo laikymo sąlygų patikrinimą. Šią pažymą surašo viešosios policijos pareigūnas, patikrinęs ginklo laikymo sąlygas.

Jei patikrinimo metu nustatoma neatitikimų leidime laikyti (nešiotis) ginklą – netiksliai nurodytas ginklo numeris, kalibras, modelis – ar kyla įtarimų dėl ginklo tinkamumo naudoti, apie tai nurodoma pažymoje.

Ginklą į policijos komisariatą, perregistruojant leidimą, privaloma pristatyti tada, jeigu buvo nustatyta neatitikimų ar atsirado įtarimų dėl tinkamumo naudoti ginklą patikrinus viešosios policijos pareigūnui.

Perregistruojant leidimą laikyti (nešiotis) ginklą būtina pateikti prašymą perregistruoti ginklą. Šis prašymas pildomas atvykus į policijos komisariatą. Taip pat reikalinga pažyma apie laikymo sąlygų atitikimą nustatytiems reikalavimams. Minėtas pažymas išduoda viešosios policijos pareigūnas, aptarnaujantis tą teritoriją, kurioje yra ginklo laikymo vieta.

Asmuo taip pat turi pateikti tapatybę patvirtinantį dokumentą bei duomenis apie kartu gyvenančius asmenis nuo 14 metų.

Taip pat turi būti pateikta medicininio patikrinimo išvada, medžiotojai turi pateikti medžiotojo bilietą, dokumentus, sportui ginklą laikantys asmenys pateikia dokumentus,patvirtinančius priklausymą šaudymo sporto organizacijai.

Jei asmuo turi seno pavyzdžio pasą su įklijuota nuotrauka reikalinga nuotrauka.

Prieš perregistruojant leidimą laikyti (nešiotis) ginklą, trumpieji šaunamieji ginklai (pistoletai, revolveriai) išbandomi nustatyta tvarka.

Gyventojai, taupydami savo laiką, gali registruotis policijos elektroninių paslaugų sistemoje http://www.epolicija.lt/, kur yra įdiegta išankstinė laiko rezervacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius