Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 14

Lietuvoje iškrito pirmas šį rudenį sniegas (nuotraukos, atnaujinta 8.33 val.)

Sinoptikų prognozės, kad trečiadienį gali iškristi pirmasis sniegas šį rudenį, pasitvirtino.
Lietuvoje iškrito sniegas
Lietuvoje iškrito sniegas / 15min.lt skaitytojo Žilvino nuotr.
Temos: 1 Sniegas

Kaip pranešė naujienų portalo 15min.lt skaitytojas Žilvinas, sostinės Pilaitės mikrorajone trečiadienio naktį iškrito pirmas sniegas. Tiesa, tuo metu kituose sostinės mikrorajonuose daug kur lijo, tačiau vėliau šis lietus gali pereiti į sniegą.

Ankstų trečiadienio rytą Vilniuje pūtė gūsingas ir šaltas vėjas, snigo. 

Naktį ugniagesiai Vilniaus ir Plungės apskrityse skubėjo šalinti ant elektros laidų užvirtusių medžių.

Žiemiški orai išsilaikys

Anot sinoptikų, Lietuvoje iškritus pirmajam sniegui, žiemiški orai laikysis ir trečiadienį – bus apsiniaukę, šalta.

„Visoje šalyje sustiprėjo vėjas, kol kas kritulių banga apėmė rytinę ir pietinę šalies dalis. Pietinėje dalyje sninga, daugiausia šlapdriba, tik Varėnoje lietus. Rytiniuose rajonuose taip pat daugiausia sninga“, – Lietuvos radijui trečiadienio rytą sakė sinoptikė Teresė Kaunienė.

Anot jos, „krituliai tik įsibėgėja“.

„Diena šiandien negraži – iš pietų priartėjo pietinis ciklonas, tad diena bus apniukusi, darganota ir labai vėjuota, stiprūs krituliai numatomi visoje šalyje“, – kalbėjo sinoptikė.

Pasak T.Kaunienės, Lietuvos vakaruose vyraus šlapdriba ir lietus, rytuose iš ryto dar kris šlapdriba, o vėliau taip pat lis.

„Išsilaikys 15–20 metrų per sekundę šiaurės, šiaurė rytų krypčių vėjas, o vietomis jo gūsiai sieks iki 23 metrų per sekundę“, – teigė ji.

Sinoptikės teigimu, šilumos bus „vos vienas ar trys laipsniai, tik pajūryje – laipsniu kitu šilčiau“.

15min.lt primena, kad pirmasis sniegas iškrito  ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, Rusijoje.

Naujienų portalas 15min.lt kviečia visus skaitytojus siųsti nuotraukas, kuriose užfiksavote pirmąjį sniegą šį rudenį, adresu 15min@15min.lt

Naujienų portalas 15 min.lt jau rašė apie tai, kad trečiadienį, kaip teigia sinoptikai, šalyje gali iškristi pirmas sniegas. Trečiadienio rytą ir dieną vėjo gūsiai vietomis gali siekti iki 25 m/s. Pasak gelbėtojų, daugelyje šalies rajonų numatomi smarkūs krituliai (sniegas, pereinantis į šlapdribą ir lietų). Esant tokioms oro sąlygoms, gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti dideli medžiai, lūžti jų šakos. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja gyventojus būti atsargius. Nestovėti ir nestatyti automobilių po aukštais medžiais, nevaikščioti prie aukštos įtampos elektros linijų. Būkite ypač atidūs kelyje.

Jei norite smulkiau sužinoti orų prognozę, spauskite čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius