Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 24

Lietuvoje kuriamas kultūrinis maršrutas M.K.Čiurlionio kelias

Lietuvoje ketinama sukurti nacionalinį kultūrinį-turistinį maršrutą, skirtą žymiausiam Lietuvos kompozitoriui ir dailininkui Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui.
Mikalojus Konstantinas Čiurlionis
Mikalojus Konstantinas Čiurlionis / Wikimedia.org nuotr.

Kelias eis per vietoves, susijusias su kompozitoriaus ir dailininko gyvenimu ir kūryba – Varėną, Druskininkus, Plungę, Rietavą, Palangą, Kauną ir Vilnių.

„M.K.Čiurlionio gyvenimo ir kūrybos kelio projektas įprasmins vieno žymiausio Lietuvos menininko, palikusio svarbų pėdsaką ne tik Lietuvos, bet ir Europos meno istorijoje, atmintį“, – sakė maršrutą rengiančios darbo grupės vadovė kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė.

Į nacionalinį M.K.Čiurlionio projektą bus įtraukti ir jau ilgus metus organizuojami renginiai – tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu“, fortepijoninės muzikos festivalis Druskininkų M.K.Čiurlionio memorialiniuose namuose, Tarptautinis M.K.Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas bei tarptautinis M.K.Čiurlionio muzikos festivalis Palangoje.

Iki 2025-ųjų, kai bus minimos M.K.Čiurlionio 150-osios gimimo metines, planuojama į nacionalinio maršrutą įtraukti Lenkiją, Vokietiją, Rusiją, kitas su kompozitoriumi susijusias šalis.

Lietuva sieks, kad šiam projektui būtų suteikta Europos Tarybos sertifikuoto kultūros kelio nominacija.

M.K.Čiurlionis (1875 – 1911) laikomas žymiausiu Lietuvos dailininku ir kompozitoriumi. Tarp žinomiausių jo muzikinių darbų – simfoninės poemos „Miške“ ir „Jūra“. Iš dailės darbų populiariausi: „Pasaka. Karaliai“, „Rex“, Piramidžių ir Žvaigždžių sonatos. Jis iš viso sukūrė apie 350 įvairių muzikos kūrinių ir apie 300 dailės, grafikos darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius