-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 07

Lietuvoje laikraščių populiarumas per kelis dešimtmečius smuko perpus

Laikraščių populiarumas Lietuvoje per kelis dešimtmečius smuko perpus, šalies gyventojai žinių vis dažniau ieško internete, rodo statistika.
Spauda
Spauda / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Lietuva

Remiantis Statistikos departamento trečiadienį Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga paskelbtais duomenimis, laikraščių klestėjimo laikotarpis Lietuvoje buvo 1994-1996 metais.

1995 metais buvo leidžiama iki 477 skirtingų laikraščių, vienkartinis laikraščių tiražas buvo 3,4 mln. – kiekvienam gyventojui po laikraštį. Pernai Lietuvoje iš viso leista 252 pavadinimų laikraščių, kurių vienkartinis tiražas – 1,5 mln.

Anot Statistikos departamento, skirtingai nuo laikraščių, žurnalų ir kitų periodinių leidinių skaičius auga. 1995 metais leista 212 skirtingų pavadinimų žurnalų ir kitų periodinių leidinių, o pernai – jau 529 skirtingų pavadinimų žurnalai.

Gyventojų skaitymo įpročių pokyčiai susiję su interneto plėtra. Vis dažniau naujienas gyventojai sužino naudodamiesi internetu. Pernai internete naujienas skaitė 62 procentai visų 16–74 metų amžiaus gyventojų, arba 91 procentas asmenų, kurie naudojosi internetu, o 2003 metų tokių buvo atitinkamai 15 procentų ir 61 procentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius