Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 25

Lietuvoje lankosi Europos Sąjungos karinio komiteto pirmininkas

Lietuvoje lankosi Europos Sąjungos karinio komiteto pirmininkas generolas Claudio Graziano.
Lietuvoje lankosi Europos Sąjungos karinio komiteto pirmininkas
Lietuvoje lankosi Europos Sąjungos karinio komiteto pirmininkas / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Kaip ketvirtadienį pranešė Lietuvos kariuomenė, jis lapkričio 24-26 dienomis, be kitų numatytų renginių, asmeniškai lankysis ir įvertins padėtį Lietuvos pasienyje su Baltarusija. Aukščiausios ES karinės institucijos vadovas C.Graziano Lietuvoje lankosi kariuomenės vado generolo leitenanto Valdemaro Rupšio kvietimu.

Vizito metu ES komiteto pirmininkas taip pat susitiks su Seimo pirmininke, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariais, krašto apsaugos ministru, Lietuvos kariuomenės vadu.

Lankydamasis šalies pasienyje generolas C.Graziano su delegacija įvertins situaciją ir aptars ES karinio sparno poziciją bei galimą paramą, praneša kariuomenė.

Susitikimų metu skirtinguose lygmenyse bus aptariami ES ir NATO partnerystė, ES išorinės sienos apsauga su Baltarusija, Vokietijos iniciatyvos „Strateginis kompasas“ (angl. „Strategic Compass“) eiga. Diskusijų apie ES vadovaujamas operacijas ir misijas metu bus aptariamos ES karinės patariamosios ir mokymo misijos Ukrainoje poreikis ir galimybės.

Lietuvos kariuomenės teigimu, tai pirmasis toks ES karinio komiteto pirmininko vizitas nuo jo paskyrimo į pareigas 2018 metais.

Europos Sąjungos karinis komitetas yra aukščiausia ES karinė institucija, kurią sudaro ES šalių kariuomenių vadai. Jis vadovauja visai ES karinei veiklai, visų pirma – bendros saugumo ir gynybos politikos srityje vykdomų karinių misijų ir operacijų planavimui bei vykdymui ir karinių pajėgumų plėtojimui.

Be to, komitetas teikia rekomendacijas kariniais klausimais ES politiniam ir saugumo komitetui, formuojančiam bendrą užsienio ir saugumo politiką. Į karinio komiteto konferencijas ES kariuomenių vadai renkasi du kartus metuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius