Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 25

Lietuvoje lankosi NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadas

Lietuvoje su oficialiu vizitu lankosi NATO Jungtinės pajėgų vadavietės Brunsume vadas generolas Jorgas Vollmeris.
Jorgas Vollmeris
Jorgas Vollmeris / ZUMAPRESS nuotr.

Tai pirmas generolo vizitas einant šias pareigas, iki tol jis dažnai lankėsi Lietuvoje kaip Vokietijos sausumos pajėgų vadas, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos karinė vadovybė su J.Vollmeriu aptars saugumo situaciją regione, gynybos planavimo aspektus bei Lietuvoje dislokuotų NATO vienetų – priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ir pajėgų integravimo vieneto, Baltijos oro policijos misijos – veiklą.

Vizitu taip pat siekiama gerinti Lietuvos kariuomenės ir NATO valdymo struktūrų sąveiką, toliau stiprinti karinį bendradarbiavimą bei regiono saugumą.

NATO generolas susitiks su Lietuvos krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu, kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu ir kitais Lietuvos kariuomenės atstovais.

NATO Jungtinė pajėgų vadavietė Brunsume yra atsakinga už vadovavimą NATO misijai Afganistane „Tvirta parama", taip pat NATO atgrasymo priemonių ir pasirengimo gynybai koordinavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius