-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 03 07 /10:58

Vokietijos kariuomenės vadui V.Wiekeriui įteiktas Lietuvos valstybinis apdovanojimas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lietuvoje besilankantį Vokietijos kariuomenės vadą generolą Volkerį Wiekerį apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžiumi.
Volkeris Wiekeris
Volkeris Wiekeris / KAM nuotr.

Generolas apdovanotas už ypatingus nuopelnus, paramą ir asmeninį indėlį stiprinant Lietuvos saugumą ir dvišalį karinį bendradarbiavimą, informavo Prezidentūra.

„Būdamas didelis Lietuvos draugas, generolas V.Wiekeris pademonstravo išskirtinę lyderystę įgyvendinant NATO sprendimus, kurie yra gyvybiškai svarbūs mūsų valstybės gynybai. Jam vadovaujant Vokietija viena pirmųjų atsiuntė rotacines pajėgas, aktyviai ir gausiai įsitraukė į karines pratybas ir pirmoji suformavo NATO priešakinių pajėgų batalioną Lietuvoje“, – teigiama pranešime.

V.Wiekeris vizito Lietuvoje metu taip pat susitiks su krašto apsaugos viceministru Vytautu Umbrasu ir Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku, Lankysis Rukloje, kur susitiks su Vokietijos vadovaujamos priešakinių NATO pajėgų bataliono kovinės grupės vadovybe ir kariais.

Vokietija yra viena pagrindinių Lietuvos gynybos sąjungininkių, ginkluotės įsigijimų partnerių. Prieš metus Lietuvoje dislokuota Vokietijos vadovaujama NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė, siekiant stiprinti atgrasymą ir kolektyvinę gynybą regione.

Lietuva iš Vokietijos perka pėstininkų kovos mašinas, savaeiges haubicas, šarvuočius, laivų pabūklus, automatinius šautuvus ir granatsvaidžius. Vokietija taip pat yra daugiausia NATO oro policijos misijų Baltijos šalyse atlikusi valstybė, saugojusi oro erdvę devynis kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius