Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 04 /14:38

Lietuvoje lankysis karališkoji Nyderlandų pora

Lietuvoje birželį su valstybiniu vizitu lankysis Nyderlandų karalius Willemas-Alexanderis su karaliene Maxima.Karališkoji pora Lietuvos vadovės Dalios Grybauskaitės kvietimu Lietuvoje viešės birželio 13–15 dienomis, informavo prezidentės spaudos tarnyba.
Nyderlandų karalius Willemas-Alexanderas su žmona Maxima ir motina Beatrix
Nyderlandų karalius Willemas-Alexanderas su žmona Maxima ir motina Beatrix / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Per vizitą didelis dėmesys bus skiriamas Lietuvos ir Nyderlandų ryšiams verslo, prekybos, kultūros srityse, bendradarbiavimui NATO ir Europos Sąjungoje. Šalies vadovė su Nyderlandų karaliumi atidarys abiejų šalių verslo forumą ir susitiks su daugiašaliame NATO batalione dislokuotais Nyderlandų kariais.

Nyderlandų kariai vieni pirmųjų prisidėjo prie Vokietijos vadovaujamo daugiašalio NATO bataliono Lietuvoje, Olandijos naikintuvai ne kartą vykdė Baltijos šalių oro policijos misiją.

Prezidentūra pažymi, jog Lietuva taip pat aktyviai prisideda prie Nyderlandų inicijuotos „karinės Šengeno erdvės“ idėjos, ja siekiama didinti karinį mobilumą tarp ES šalių, užtikrinant, kad sąjungininkų karinė technika judėtų be trukdžių.

Prezidentės patarėjas užsienio politikai Nerijus Aleksiejūnas BNS sakė, kad būtent Lietuvoje olandai susidūrė su karinės technikos judėjimo sunkumais. Jis taip pat pabrėžė, kad būsimasis Nyderlandų karališkosios šeimos vizitas bei jau vykę Beneliukso valstybių monarchų vizitai apsilankymai leidžia šioms šalims geriau suvokti Baltijos valstybėms kylančias grėsmes.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nerijus Aleksiejūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nerijus Aleksiejūnas

Olandija taip pat yra viena svarbiausių Lietuvos ekonominių partnerių ir antra pagal investicijas mūsų šalyje.

Anot N.Aleksiejūno, vizito metu planuojamas ir bendras valstybių verslo forumas.

„Tai bus galimybė ir mūsų verslui pažiūrėti tiek esamą bendradarbiavimą, tiek perspektyvą, nes sričių yra daug – tiek energetika, tiek įvairios pramonės šakos. Tikrai, matome Olandiją kaip tam tikrą potencialią rinką mūsų bendradarbiavimui“, – sakė N.Aleksiejūnas.

Minint atkurto valstybingumo šimtmetį, šiemet Lietuvoje taip pat laukiamas Norvegijos sosto įpėdinis Hakonas, Vasario 16-osios iškilmėse Vilniuje jau lankėsi Švedijos sosto įpėdinė princesė Viktorija ir jos sutuoktinis princas Danielius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius