Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 11 02

Lietuvoje lankysis tikrasis Kalėdų Senelis

Iki Kalėdų likus šiek tiek mažiau nei dviem mėnesiams Lietuvą pasiekė džiugi žinia: pirmą kartą čia lankysis Kalėdų Senelis iš Laplandijos, Rovaniemio miestelyje esančio Santa Village – Kalėdų senelio kaimo.
Tikrasis Kalėdų Senelis savo kelionių metu lanko įvairias įstaigas, taip pat ir vaikų ligonines, globos namus
Tikrasis Kalėdų Senelis savo kelionių metu lanko įvairias įstaigas, taip pat ir vaikų ligonines, globos namus / Organizatorių nuotr.

Oficialus vizitas įvyks gruodžio 6 dieną. Tikrojo Kalėdų Senelio vizitą į Lietuvą organizuoja „Kauno Akropolis“ bei garsus Latvijos televizijos laidų prodiuseris bei vedėjas Igoris Proninas.

Organizatorių nuotr./Tikrasis Kalėdų Senelis
Organizatorių nuotr./Tikrasis Kalėdų Senelis

„Daugelį metų populiariausioje Latvijos televizijoje LNT vedžiau laidą „Rygos balzamas rusiškai sielai“, kurios metu kalbindavome įžymius pasaulio žmones. 2000 metais gruodžio mėnesį mūsų laida eteryje pasirodė gruodžio 31 dieną, todėl kalbinome pagrindinį planetos Kalėdų Senelį iš Rovaniemio. Susipažinome ir pradėjome rengti jo vizitus į Latviją. Sulaukę prašymo iš „Kauno Akropolio“ atstovų, šiemet jį pakvietėme į Lietuvą“, – sakė I.Proninas. Anot jo, Kalėdų Senelio ūgis net 2 metrai ir jį negalima su nieko sumaišyti. Jo išvaizda nesikeičia jau daugelį metų, nes yra užpatentuota ir priklauso Suomijos valstybei. Tikrasis Kalėdų Senelis Lietuvoje nė karto nėra buvęs, nors iki šiol net 8 kartus lankėsi Latvijos sostinėje Rygoje, kur buvo atidaręs oficialią atstovybę ir susitiko su Latvijos Prezidentu, premjeru ir Rygos miesto vadovais.

Susitiks su vaikais ir žalgiriečiais

Pagal patvirtintą oficialią vizito programą, atskridęs į Kauną, specialia Santa-mašina tikrasis Kalėdų Senelis ir delegacija vyks į „Kauno Akropolį“. 13 valandą Kauno meras ir „Kauno Akropolio“ valdytojos „Resolution Property management“ generalinis direktorius pasitiks svečią. Prekybos centre besilankantis Kalėdų Senelis rinks labdarą – dovanas, kurios atiteks vaikams, besigydantiems miesto ligoninėse. Prie „Kauno Akropolio“, Griunvaldo įėjimo, Kalėdų Senelis įžiebs šventinę eglę, prekybos centro viduje pakels savo kaimelio vėliavą. Vėliau svečias lankys vaikus ligoninėje, susitiks su Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda, užsuks į Lietuvos zoologijos sodą, Karmelitų bažnyčią. Po vizito mieste, Kalėdų Senelis sugrįš į „Kauno Akropolį“, kur, ledo arenoje, Kauną paskelbs oficialia Lietuvos Kalėdų sostine, o prekybos centro valdytojus ir miesto valdžios atstovus paskirs savo vietininkais Lietuvoje. Susitikti su Kalėdų Seneliu galės visi norintys. Beje, jau nuo lapkričio 6 dienos „Kauno Akropolyje“ veiks Kalėdų Senelio paštas. Į specialias dėžes įmesti laiškai bus perduoti tikrajam Kalėdų Seneliui, kai tik jis atvyks į Kauną. Visiems siuntėjams jis pažadėjo asmeniškai atsakyti iki Šv. Kalėdų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius