Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 28

Lietuvoje lankysis Ukrainos užsienio reikalų ministras Kostiantynas Hryščenka

Lietuvoje birželio 30-liepos 1 dienomis lankysis Ukrainos užsienio reikalų ministras Kostiantynas Hryščenka, kuris dalyvaus Demokratijų bendrijos ministrų konferencijoje.

Vizito metu Vilniuje taip patvyks antrasis Lietuvos ir Ukrainos užsienio reikalų ministerijų bendros tarybos posėdis, kuriam vadovauja abiejų šalių užsienio reikalų ministrai.

Tarybos posėdžiuose dalyvauja užsienio reikalų ministerijų padalinių vadovai, kviečiami pagal kompetencijos sritis.Pirmasis posėdis vyko 2010 metų birželio 17 dieną Vilniuje.

Antrajame tarybos posėdyje bus svarstomi klausimai, susiję su Ukrainos integracija į Europos Sąjungą, dalyvavimu ES Rytų partnerystės iniciatyvoje, Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimu energetikos ir transporto srityse,tarptautinėse organizacijose.

Lietuva šiuo metu pirmininkauja Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO), Ukraina – Europos Tarybos ministrų komitetui.

2013 metais Kijevas perims pirmininkavimą ESBO, todėl ukrainiečius domina Lietuvos pirmininkavimo ESBO patirties perėmimas, bus tariamasi dėl konkrečių patirties perdavimo galimybių.

Taryboje bus svarstomi Lietuvos inicijuoti projektai Ukrainos muitinės modernizavimo srityje, taip pat tariamasi, kaip plėtoti bendradarbiavimąsvarbiuose regiono strateginiuose energetikos ir transporto projektuose, tokiuose kaip konteinerinis traukinys „Vikingas“, Rytų ir Vakarų transporto koridorius.

Lietuvos ir Ukrainos diplomatijos vadovai tą pačią dieną ketina pasirašyti bendrą deklaraciją dėl bendradarbiavimo tarptautiniais ir regioniniais klausimais.

Atskirame susitikime K.Hryščenka ir A.Ažubalis pasidalins nuomonėmis dėl tolesnio Lietuvos ir Ukrainos strateginės partnerystės plėtojimo, padėties regione, Ukrainos integracijos į ES būklės ir perspektyvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius