-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 06

Lietuvoje lankysis Vokietijos gynybos ministrė, NATO generolai

Į Lietuvą atvyksta Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen, aukšto rango NATO generolai. Jie antradienį dalyvaus oficialiame NATO bataliono pristatyme.
Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen
Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rukloje, Jonavos rajone, vyksiančioje ceremonijoje taip pat dalyvaus prezidentė Dalia Grybauskaitė, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas, Vokietijos kariuomenės vado pirmasis pavaduotojas generolas leitenantas Markusas Kneipas.

Vokietijos vadovaujamo NATO priešakinių pajėgų bataliono karius taip pat pasveikins Aljanso generolai: Jungtinių pajėgų vadavietės vadas generolas Salvatore Farina, Daugianacionalinio šiaurės rytų korpuso vadas generolas leitenantas Manfredas Hofmanas, Jungtinės sausumos pajėgų vadavietės vadas generolas leitenantas Darrylas A.Williamsas.

Per oficialią ceremoniją Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke bus išrikiuoti dalis Lietuvoje jau dislokuotų NATO bataliono karių iš Vokietijos, Belgijos ir Nyderlandų. Rikiuotės aikštėje taip pat dalyvaus į Lietuvą pratybų laikotarpiui atvykę Čekijos rotacinių pajėgų kariai, Lietuvos kariuomenės vienetų kariai.

NATO pernai sutarė kiekvienoje iš Baltijos šalių ir Lenkijoje dislokuoti po batalioną karių. Kiekviename iš jų bus apie tūkstantį karių. NATO teigia taip reaguojanti į Rusijos intervenciją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione.

Vokietijos vadovaujamame batalione 2017–2018 metais tarnaus Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Kroatijos ir Prancūzijos kariai – iš viso apie 1200 karių.

Pirmieji Lietuvoje kuriamo NATO bataliono kariai į šalį atvyko sausio pabaigoje. Šią savaitę iš viso į Lietuvą turėtų atvykti apie 450 Vokietijos karių su tankais, pėstininkų kovos mašinomis ir kita technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius