-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 10 03

Lietuvoje laukiama stipraus vėjo, Estijoje – sniego ir potvynio

Estijoje baiminamasi artėjančios nakties ir sekmadienio – čia prognozuojamos pūgos ir netgi įspėjama apie potvynio tikimybę. Lietuvoje sinoptikai tokių blogų orų nežada, tačiau perspėja, kad vėjas rytoj smarkiai sustiprės.
Vaizdas Vilniaus gatvėse
Liūtis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Potvynis Sniegas

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, kad savaitgalį prie Baltijos šalių prisiartinęs aktyvus ciklonas atneš itin blogus orus, o sekmadienį laukiama netgi pūgos.

Panašu, kad blogiausi orai laukia Estijos gyventojų. Kaip praneša postimees.ee, nuo 18 valandos Estijoje orai ims smarkiai blogėti ir iki 22 valandos jau visoje šalyje siaus labai stiprus vėjas. Pajūryje jo gūsiai gali sustiprėti iki 20-25 metrų per sekundę.

Estijos pajūryje gali prasidėti ir potvyniai – jūros lygis sekmadienį pakils apie 120-130 centimetrų, o Taline – 80-90 centimetrų. Prognozuojama, kad sekmadienį Taline gali ir pasnigti.

Lietuvai sinoptikai tokių blogų orų nežada, tačiau perspėja apie stiprų vėją. Šiandien didžiojoje dalyje Lietuvos prognozuojamas lietus, o rytoj sustiprės vėjas. Pietų, pietvakarių vėjo stiprumas didžioje dalyje Lietuvos sieks 15-20 metrų per sekundę, o pajūryje gali sustiprėti net iki 25 metrų per sekundę.

Daugiau informacijos apie orus rasite čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius