Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 17

Lietuvoje mažėja korupcijos lygis

Nustatant korupcijos suvokimo indeksą (KSI) „Transparency International“ Lietuvai 2009 metais skyrė 4,9 balo ir ji užima 52 vietą 180 šalių lentelėje. Taigi Lietuva vėl priartėjo prie 5 balų barjero, o tai reiškia, jog valstybė pajėgi kontroliuoti korupciją. 2008 metais Lietuvos KSI buvo 4,6 balo, o 2007 metais – 4,8 balo.
Kyšis
Kyšis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad įvertinus nuolat tyrime naudojamus duomenis, konstatuojama, kad Lietuva 2008 metais padarė didžiausią pažangą  – kartu su Lenkija, Juodkalnija, Moldova, Baltarusija, Bangladešu, Gvatemala, Sirija ir Tonga. „Transparency International" teigiamai įvertino Lietuvos pastangas kurti skaidrią viešųjų pirkimų sistemą, Seimo narių parlamentinei veiklai skirtų lėšų viešinimą. 

Penkioliktoji Vyriausybė, suvokdama korupcijos žalą visuomenei, kylančias grėsmes efektyviam valstybės valdymui ir ekonomikai, kovą su korupcija savo programoje išskyrė kaip prioritetinę sritį. Korupcijos mažinimas kaip įsipareigojimas gerinant verslo sąlygas numatytas ir Nacionaliniame susitarime. Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius dar šį pavasarį potvarkiu sudarė nuolat veikiančią darbo grupę, kuri rengia kovos su korupcija priemones. Bus siekiama, jog Lietuvos KSI pakiltų iki 5 balų.

„Transparency International“ įvardija, kad kyšininkavimas išlieka opi Lietuvos visuomenės problema. Vis dėlto, lyginant paskutinių penkių metų „Lietuvos korupcijos žemėlapio“ rezultatus, apie kyšio davimą tvirtinančių verslininkų skaičius nuolat mažėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius