Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje minima Saugaus eismo diena

Lietuvoje šeštadienį minima Saugaus eismo diena, įvairiuose miestuose vyks renginiai, kuriais siekiama atkreipti eismo dalyvių dėmesį į saugų eismą kelyje.
Saugaus eismo diena
Saugaus eismo diena / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Minėdama šią dieną, Lietuvos policija taip pat pažymės patruliavimo motociklais sezono pradžią.

Iš Vilniaus į Druskininkus atvykusi motošaulių ir motociklininkų kolona šeštadienį važiuos M. K. Čiurlionio, Žaliąja, Maironio, Aušros, Veisiejų, Gardino, Kudirkos, Turistų gatvėmis.

Druskininkų gyventojai ir svečiai vidurdienį kviečiami į Druskonio ežero amfiteatrą. Čia vyks Alytaus apskrities policijos ir Transporto kompetencijų agentūros edukaciniai užsiėmimai, viktorinos, žaidimai.

Renginyje bus pristatyta Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento technika, policijos ekipuotė ir veiklos. Šventės dalyviai galės apžiūrėti motociklus, pabendrauti su pareigūnais ir šauliais.

Kaune Saugaus eismo diena bus minima Nepriklausomybės aikštėje. Pagrindiniu renginio akcentu taps Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų paroda apie nelaimingų atsitikimų su paspirtukais padarinius – kaukolės ir stuburo lūžius, kraujavimus ir ilgą reabilitaciją.

Parodą pristatys ir apie situacijas pasakos klinikų medikai, policijos atstovai. Renginyje vyks interaktyvūs konkursai saugaus eismo tema, policijos kinologų ir jų keturkojų draugų parodomoji programa.

Taip pat numatytos pramogos ir edukacinė programa – automobilių saugos diržų, vertimosi bei vairuotojų reakcijos simuliatoriai, atšvaitų klijavimas, šaulių pirmosios pagalbos mokymai. Numatytos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos edukacijos apie civilinę ir gaisrinę saugą, gesintuvų panaudojimą.

Panevėžio apskrities policija penktadienį surengė padėkos akciją eismo dalyviams už saugų elgesį kelyje. Pareigūnai, kartu su „Kelių priežiūros“ atstovais stabdė Panevėžio vairuotojus linkėdami abipusio supratingumo, pagarbos ir atidumo kelyje bei įteikė šiai akcijai skirtų dovanų.

Policija nebaudė vairuotojų, tačiau atkreipė dėmesį į aktualiausius Kelių eismo taisyklių pažeidimus – vairavimą esant neblaiviems, mobiliųjų telefonų ir saugos diržų naudojimą, elektrinių paspirtukų ir pėsčiųjų daromus prasižengimus.

Klaipėdos policija ketvirtadienį prevenciškai bendravo su dviračių ir paspirtukų vairuotojais, įteikė saugaus vairavimo atmintines, įspėjo kelis dviratininkus. Penktadienį prekybos centre bendravo su lankytojais, priminė saugaus eismo taisykles, vaikams buvo parengę viktoriną ir kitų užduočių, įteikė dovanų.

Kaip pranešė Policijos departamentas, balandžio 4-6 dienomis šalies keliuose bus atliekama vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu, privalomų saugos priemonių naudojimo kontrolė. Prevenciniai reidai valstybinės ir vietinės reikšmės keliuose vyks visą balandį.

Policijos departamento duomenimis, pirmas pavasario mėnuo keliuose nusinešė šešių žmonių gyvybes – tiek pat, kiek užpernai, ir viena mažiau nei pernai. Šių metų kovą sužeista 200 žmonių – 22 mažiau nei pernai.

Nuo 2012 metų daugiausia žmonių kovą žuvo 2016 metais – 19. 2013-ųjų, 2015-ųjų, 2017-ųjų ir 2019-ųjų kovo mėnesiais žuvo po 12 žmonių.

Pastaruosius 12 metų iš viso per kovo mėnesius žuvo 148 asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius