Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 29 /17:44

Lietuvoje – 23 nauji koronaviruso atvejai, A.Veryga apribojo respiratorių bei vienkartinių pirštinių pardavimą

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad sekmadienį, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar 23 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Taigi, vakaro duomenimis, Lietuvoje iš viso yra patvirtinta 460 ligos atvejų.
Spaudos konferencija dėl medicininių prekių
Spaudos konferencija dėl medicininių prekių / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Sekmadienį nustatyti 23 koronaviruso atvejai
  • Bendras susirgimų šalyje skaičius siekia 460
  • Ukmergės rajone - 28 susirgimai
  • Ministras Aurelijus Veryga apribojo ir respiratorių bei vienkartinių pirštinių pardavimą
  • SAM pranešė, kad dėl koronaviruso galės būti tiriami visi, kam pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai

Šeštadienio vakarą šis skaičius siekė 394.

Infekcija toliau plinta šalies gydymo įstaigose – Panevėžio ir Klaipėdos ligoninėse susirgo pacientai, Kauno klinikose – valytoja.

Per šeštadienį Lietuvoje ištirti 1524 ėminiai. Bendrai iki šiol iš viso ištirti 8424 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso.

Visais atvejais jau pradėti arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai.

Septyni koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė, vienas – pasveiko.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Nustatyti nauji 23 ligos atvejai

20:24

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad sekmadienį, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinti dar 23 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Taigi, vakaro duomenimis, Lietuvoje iš viso yra patvirtinta 460 ligos atvejų. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

Visais atvejais jau pradėti arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai. Asmenys, kurių ėminiai paimti mobiliuose punktuose, bus informuoti apie tyrimo rezultatus.

 

 

Ukmergės rajone – 28 atvejai

20:00

Ukmergės savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas fiesbuke paskelbė, kad valandai Ukmergės rajone registruoti 28 koronaviruso susirgimai. Tarpe jų yra 8 medikai.

 

Panevėžio medikų testai – neigiami

19:20

Kaip praneša Panevėžio ligoninė, gauti gastroenterologijos skyriaus medicinos darbuotojų ir šio skyriaus pacientų koronaviruso testų atsakymai. Visų medicinos darbuotojų ir pacientų testų rezultatai (buvo atlikta 50 testų) yra neigiami. Vieno paciento kuris į šį skyrių buvo paguldytas kovo 26 d. testas yra teigiamas. Tikėtina, kad šis pacientas koronavirusine infekcija užsikrėtė ne ligoninėje, bet atvyko į ją jau sirgdamas. Šis pacientas yra perkeltas gydytis į infekcinių ligų kliniką. Visi gastroenterologijos skyriaus pacientai ir karantine esantys medicinos darbuotojai jaučiasi gerai.

Vitalijus Gailius praneša apie 8-ą koronaviruso atvejį Joniškyje

18:45

Joniškio rajono meras Vitalijus Gailius feisbuke pasidalijo žinia, kad rajone nustatytas 8 koronaviruso atvejis. 

„Ką tik sulaukiau žinių, kad nustatytas jau 8 COVID-19 virusu užsikrėtęs asmuo Joniškio rajone. Gerai tai, kad visuomenės sveikatos centro žiniomis, asmuo, grįžęs iš kelionės užsienyje, nuo kovo 13 d. sąžiningai laikėsi saviizoliacijos ir su niekuo per šį laikotarpį nekontaktavo“, – praneša V.Gailius.

Sveikatos apsaugos ministras apribojo ir respiratorių bei vienkartinių pirštinių pardavimą

18:06

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga papildė sprendimą, kuriuo ribojamas apsaugos priemonių ir dezinfekcinio skysčio pardavimas per karantiną.

Sekmadienį pasirašytame dokumente vaistinėms ir parduotuvėms rekomenduojama vieno pirkimo metu parduoti ne daugiau kaip dešimt respiratorių ir ne daugiau kaip 50 porų apsauginių pirštinių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija dėl medicininių prekių
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija dėl medicininių prekių

Anksčiau A.Veryga buvo rekomendavęs parduoti ne daugiau kaip 50 medicininių kaukių ir dezinfekcinio skysčio ne daugiau kaip vieną taros vienetą, o jeigu talpa mažesnė, – kelis vienetus, kurių bendras kiekis neviršytų litro.

Visuomenės informavimo grupei vadovaujantis premjero patarėjas Giedrius Surplys yra sakęs, kad tokie ribojimai susiję su siekiu užkirsti kelią bandymams spekuliuoti šiais itin reikalingais produktais.

„Santaros klinikose“ paguldyti 40 COVID-19 ligonių, intubuotųjų nėra – kiti gydosi izoliacijoje

17:44

Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikose sekmadienio vakarą buvo gydomi 40 pacientų, užsikrėtusių COVID-19, dar atskirai vienas vaikas prižiūrimas vaikų ligoninėje. Sunkių atvejų nėra, informuoja ligoninė.

Palyginimui, Vilniaus regione nustatyti 116 susirgimo atvejai, rodo miesto savivaldybės duomenys.

„Dabar yra 40 gulinčių stacionare ir gydomų, nėra nei vieno intubuojamo paciento. Pacientai su lengvesniais simptomais yra išleidžiami gydytis namo ir izoliuotis. O tie, kurie paliekami stacionare, jie tiesiog paliekami tam, kad nekiltų jokių komplikacijų. Jei matoma, kad yra pavojus ar gali prireikti deguonies terapijos, gali kilti komplikacijų, tai paliekame stacionare. Tad tokių turime 40. Ir dar turime viena vaikelį Vaikų ligoninės stacionare“, – informavo Santaros klinikų komunikacijos tarnybos vadovė Jolanta Normantienė.

Pasak jo, vaiko simptomai yra lengvi, jis stebimas dėl itin nedidelio amžiaus. Ji negalėjo pateikti duomenų, kiek asmenų nuo COVID-19 gydosi namie. Tokios informacijos suteikti negali ir Vyriausybės Visuomenės informavimo grupė ar Sveikatos apsaugos minsiterijos atstovai. Šalyje yra 437 patvirtinti ligos atvejai.

Jau skelbta, kad Santaros klinikose, kovo 28 dienos duomenimis, apsikrėtimas koronavirusine infekcija COVID-19 nustatytas 8 gydytojams ir 2 slaugytojams.

„Dėl medikų – ten problemų nėra, nesudėtingi dalykai. Nehospitalizuoti“, – patikino J.Normantienė.

Šeimos medicinos centro veikla dėl dviejų gydytojų apsikrėtimo COVID-19 nuo kovo 23 dienos teikia tik nuotolines paslaugas. Koronavirusinė infekcija nustatyta 2 medikams, dirbusiems Infekcinių ligų centre, izoliavosi du gydytojai iš Reumatologijos centro.

Santaros klinikų Vaikų ligoninėje koronavirusinė infekcija nustatyta dviem medikams, saviizoliuotis turėjo 23 kolegos.

 

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje – antras koronaviruso atvejis medikui

16:39

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje koronaviruso infekcija nustatyta klinikinės ir diagnostinės laboratorijos darbuotojai, patvirtino ligoninės direktorius Jonas Sąlyga.

Tai jau antrasis atvejis šioje įstaigoje, kai koronavirusas patvirtinamas medikui.

„Klinikinės laboratorijos darbuotoja antradienį pasiskundė, kad blogiau jaučiasi, ji buvo nušalinta nuo darbo. Nuo trečiadienio jai išduotas nedarbingumo pažymėjimas. Vakar ji pasidarė tyrimą dėl COVID-19, tyrimas buvo teigiamas. Ji šiuo metu izoliavosi, jaučiasi neblogai, ji nepatenka į rizikos grupę“, – BNS sekmadienį sakė J.Sąlyga.

Pasak ligoninės vadovo, laborantė pastaruoju metu su pacientais nebendravo, turėjo kontaktų su dar keturiais darbuotojais – visi medikai šiuo metu izoliavęsi ir nedirba, jiems atliekami tyrimai. Medikė teigia nekontaktavusi su kitais kolegomis, darbe visą laiką sako buvusi su medicinine kauke.

„Infekcijos šaltinis labai neaiškus, lyg jos šeimoje prieš tai kažkas karščiavo. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad užsikrėtimas yra ligoninės viduje. Bet galėjo ir parduotuvėje, ir autobuse užsikrėsti“, – tvirtino J.Sąlyga.

Mažiau nei prieš dvi savaites koronavirusas nustatytas Klaipėdos jūrininkų ligoninės kraujagyslių chirurgui, dėl to buvo uždarytas Kraujagyslių chirurgijos skyrius, izoliuota 12 pacientų ir per 50 ligoninės darbuotojų.

Pasak J.Sąlygos, pirmaisiais tyrimais medikams ir pacientams užkrato nenustatyta, pakartotiniai tyrimai daliai medikų atlikti, jų rezultatų dar laukiama – virusui nepasitvirtinus, bent dalis jų galės grįžti į darbą pirmadienį. 

Jūrininkų ligoninė teikia aukščiausio lygio paslaugas miokardo infarkto ir insulto atvejais, tad joms nėra numatyta papildomų apsaugos priemonių medikams, kurios pirmiausia skiriamos infekcinėms ligoninėms. J.Sąlyga sako, kad situaciją kol kas gelbsti visuomeninės iniciatyvos ir privatus verslas, aukodami šias priemones.

„Dar turime į priekį kokiai savaitei, bet situacija yra bloga. Kalbu apie respiratorius, apie chalatus, apie kepures, akinius, kombinezonus, apavą. Tie dalykai svarbūs, jų neturėdami, mes galime sustoti. Ne kartą kreipėmės į Sveikatos apsaugos ministerija, kad yra sudėtinga situacija, bet kol kas atsakymo neturime“, – sakė ligoninės vadovas.

Lietuvoje nustatyti 437 COVID-19 atvejai, septyni žmonės mirė, vienas pasveiko. Daugiau nei trisdešimt užsikrėtusiųjų koronavirusu – medikai.

Bus tiriami visi, kuriems pasireiškia simptomai

16:18

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), reaguodama į situaciją dėl koronavirusinės infekcijos (COVID-19) plitimo Lietuvoje, tikslina atvejo apibrėžimą ir tiriamųjų grupes. Nuo šiol dėl galimos infekcijos gali būti tiriami visi, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai, nurodo ministerija, pranešime.

Taip pat, kaip numatyta anksčiau, dėl galimos infekcijos tiriami visi sveikatos priežiūros specialistai. Pačios gydymo įstaigos, įvertinusios savo specifiką ir galimas rizikas, turės apsispręsti, kokiu dažnumu sveikatos priežiūros specialistus tikrinti profilaktiškai. Tuo metu, sveikatos priežiūros specialistai, jaučiantys net menkiausius koronavirusinės infekcijos (COVID-19) simptomus, turėtų būti testuojami nedelsiant.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Kaune nusileido antrasis lėktuvas su apsaugos priemonėmis medikams

14:16

Sekmadienį Kauno oro uoste nusileido antrasis lėktuvas, gabenantis medikams skirtas apsaugos priemones.

Orlaivis iš Vokietijos Kaune nusileido 13.43 val., BNS informavo Lietuvos oro uostų atstovė Lina Beišinė.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuvoje – 437, Latvijoje – 305, Estijoje – 679

12:42

Baltijos šalyse iki sekmadienio iš viso nustatyta daugiau kaip 1,4 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, rodo oficialūs šalių pateikiami duomenys.

Lietuvoje nustatyti 437 atvejai, septynios mirtys, vienas pasveikęs žmogus. Iš viso ištirti 8424 ėminiai.

Latvijoje nustatyti 305 užsikrėtimo atvejai, iš viso ištirti 12 tūkst. 748 ėminiai.

Estijoje nustatyti 679 atvejai, trys mirtys. Iš viso ištirta 10,4 tūkst. ėminių.

Koronavirusas nustatytas Kauno klinikinės ligoninės darbuotojai

10:58

Koronavirusas nustatytas Kauno klinikinės ligoninės darbuotojai – Infekcinių ligų klinikoje dirbusiai pagalbinei darbuotojai, praneša BNS.

„Pagalbinė darbuotoja, valytoja. Jos testas buvo teigiamas“, – BNS sekmadienį sakė ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Kol kas yra aiškinamasi nuo ko darbuotoja galėjo užsikrėsti bei asmenys, su kuriais ji galėjo kontaktuoti. Jų, pirminiais duomenimis, neturėtų būti daug.

Kauno klinikinės ligoninės nuotr./Kauno klinikinės ligoninės korpusas, kur gydomi ligoniniai su COVID-19 diagnoze
Kauno klinikinės ligoninės nuotr./Kauno klinikinės ligoninės korpusas, kur gydomi ligoniniai su COVID-19 diagnoze

Šiuo metu dėl COVID-19 namuose gydosi dar viena Kauno klinikinės ligoninės slaugytoja, kuriai liga kovo 26 dieną diagnozuota turint nedarbingumo pažymėjimą.

Pirminiais duomenimis, ji užsikrėtė ne ligoninėje, o nuo savo sergančio sutuoktinio, kuris yra tolimųjų reisų vairuotojas.

Dėl koronaviruso taip pat tikrinta 50 šios ligoninės medikų, dirbančių Infekcinių ligų klinikoje. Jų testai neigiami.

Lietuvoje yra per trisdešimt koronavirusu užsikrėtusių ligoninių darbuotojų. Apie pusė šių atvejų nustatyti Klaipėdoje.

Lietuvoje iš viso nustatyta 394 koronaviruso atvejai, nuo jo mirė septyni žmonės, vienas – pasveiko.

Vytautas Grubliauskas: situacija kaista

10:55

Šeštadienį Klaipėdos medikus pasiekė specialus siuntinys (19.000 respiratorių, vienakartinės pirštinės ir kt.) iš Vilniaus, vyksta intensyvus galingojo tyrimų aparato pastatymo ir montavimo bei derinimo darbai ir jau netruks jis pradės savo darbą, pranešė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Vakar mūsų mobiliosioms „medikų kuopoms“, atliekančioms patikrinimus keltuose, darbo buvo labai daug, nes keltai buvo net keturi, ir jei iki pietų buvo dirbama pagal naują tvarką, kai keleiviai buvo tikrinami „pagal simptomatiką“, tai po pietų... ir vėl tvarka pasikeitė, ir vėl tikrinami visi be išlygų. Apie incidentus nepranešta, tik vienas buvęs klaipėdietis karantinuosis 14 dienų viešbutyje, o penki iš jų pasirinko tą patį variantą, bet viešbutyje laukdami, kol saugiu būdu bus užtikrintas parvykimas į jų savivaldybes. Beje, pora keleivių iš paskutiniojo kelto į viešbutį išvyko „užsupti ir įšilę“, bet tikiuosi iki kelionės namų link „išsivėdins“, – feisbuke rašo V.Grubliauskas.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas

Jis taip pat sako, kad Klaipėdos klinikose įtampa auga.

"Paskutinėmis žiniomis, patikrinus didžiąją dalį Neurochirurginio skyriaus medikų, jų tyrimai buvo neigiami, o tai reiškia, kad, dėkui Dievui, bent kol kas sergančiųjų medikų, dirbančių KUL, gretos nepasipildė ir taip norėtųsi, kad ta tendencija daugiau nebesikeistų. Bet identifikuotas vienas atvejas darbuotojai, iš KJL, jos vadovas apie tai informuotas, manau netrukus apie tai bus papasakota išsamiau. KUL medikai įtaria, kad būtent šiame skyriuje (Neurochirurgijos) infekcija paplito nuo vieno iš ligonių (kuriems atliekamos būtinosios operacijos), užkrečiant kitus ligonius bei gydytojus, identifikuoti net penki jų, gulėję dviejose skirtingose palatose. Ir ta situacija padiktavo operatyvų ir būtiną sprendimą – skyrius operatyviai karantinuojamas, visi sergantys ligoniai iškeliami, atliekami visi kiti būtini veiksmai tokioje situacijoje. Medikai ir vadovybė be miego dirbo visą naktį ir dabar visa ši „evakuacija“ jau baigta", – teigia meras.

Klaipėdos ligoninėje koronavirusas nustatytas dar keliems ligoniams

10:17

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje koronavirusas nustatytas Neurochirurgijos skyriuje gydytiems pacientams.

„Yra keli atvejai, dar kai kuriuos tiksliname. Keli pacientai yra nustatyti, kur dirbo gydytojas neurochirurgas“, – BNS sekmadienio rytą sakė ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Tikslaus skaičiaus jis sakė kol kas negalintis pasakyti, nes kai kuriems pacientams atliekami pakartotiniai tyrimai.

Ligoninės neurochirurgui koronavirusas nustatytas jau anksčiau. Manoma, kad jis galėjo užsikrėsti nuo paciento.

„Mes galvojame, kad kadangi jie visi skubos tvarka operuoti, matyt, kad pakliuvo. Pacientams testų mes ir ne tik mes, bet jokioje ligoninėje visiems pacientams nedaro, ir neįmanoma to padaryti šiai dienai. Tai matyt, kad pakliuvo pacientas, iš kur mes to šaltinio nežinome“, – sakė ligoninės vadovas.

Šiuo metu yra gauti ir dalies personalo rezultatai, jie – neigiami.

„Mes kaip kartas tvarkome, ką perkelti, kur sutvarkyti, ką izoliuoti“, – sakė jis.

Šioje ligoninėje koronavirusas yra nustatytas iš viso penkiolikai darbuotojų, joje mirė du Akių ligų skyriuje gydyti sunkios būklės pacientai, kuriems taip pat nustatytas virusas.

Ligoninės vadovas sako, kad mirusieji pacientai sirgo daugybe lėtinių ligų.

Lietuvoje iš viso nustatyta 394 koronaviruso atvejai, nuo jo mirė septyni žmonės, vienas – pasveiko.

Panevėžio ligoninėje koronavirusas nustatytas dar vienam pacientui

10:02

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje koronavirusas nustatytas dar vienam pacientui, jis gydytas Gastroenterologijos skyriuje.

Kaip BNS informavo ligoninės atstovas spaudai Vytautas Riaubiškis, teigiamas atsakymas gautas šeštadienį, apie 15 pacientų perkelti į kitus skyrius, 13 medikų išsiųsti saviizoliacijai.

„Turime blogą naujieną – Gastroenterologijos skyriuje vienam iš pacientų yra gautas teigiamas testo atsakymas. Visi medikai sutestuoti ir išsiųsti saviizoliacijai, karantinui į namus. Pacientai perkelti ir saugiai patalpinti, visos patalpos išdezinfekuotos“, – teigė V.Riaubiškis.

Anot jo, pacientas, kuriam diagnozuotas koronavirusas, nėra rizikos grupėje, jis toliau gydomas ir prižiūrimas Infekcinių ligų klinikoje, jaučiasi gerai.

Taip pat gauti pakartotinių tyrimų rezultatai dėl anksčiau į karantiną išsiųsto 51 ligoninės darbuotojo, visi jie – neigiami, medikai ir kitas personalas į ligoninę grįš nuo pirmadienio.

Šie medikai dėl koronaviruso COVID-19 tirti po to, kai nustatyta, kad į ligoninę paguldytas iš Pietų Afrikos Respublikos grįžęs pacientas serga naujuoju koronavirusu. Šis sunkios būklės pacientas po daugiau nei dviejų savaičių, praleistų ligoninėje, mirė.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje nustatyti 437 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai, septyni koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė, vienas – pasveiko.

Vilniuje laukiama atvykstančių lietuvių iš Londono, Tenerifės, Frankfurto, Paryžiaus

09:56

Vilniaus oro uoste sekmadienį laukiama atvykstančių lietuvių iš Londono, Tenerifės, taip pat lėktuvo iš Minsko, kuriuo skrenda keleiviai iš Frankfurto, Paryžiaus.

Specialus Lėktuvas užsienyje įstrigusiems Lietuvos piliečiams iš Ispanijai priklausančios Tenerifės salos per Varšuvą Vilniuje turėtų leistis po 23 valandos, jame iš viso – 180 vietų.

Iš Londono specialus lėktuvas su 220 keleivių sostinėje turėtų leistis po vidurnakčio, į šį reisą bilietai buvo išpirkti prieš kelias dienas.

Tuo metu lėktuvas iš iš Minsko sostinėje turėtų leistis po 20 valandos – juo turėtų atvykti keleiviai, prieš tai į Baltarusijos sostinę atskridę šalies avialinijų „Belavia“ lėktuvais iš Frankfurto ir Paryžiaus.

Martyno Jaugelavičiaus/Lietuvos oro uostų nuotr./Vilniaus oro uoste
Martyno Jaugelavičiaus/Lietuvos oro uostų nuotr./Vilniaus oro uoste

Taip pat sekmadienį Klaipėdoje laukiama trijų keltų su Lietuvos piliečiais – iš Danijos, Vokietijos ir Švedijos.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, atšaukti dauguma reguliarių skrydžių, todėl Vyriausybe bei šalies diplomatai organizuoja specialius reisus namo negalintiems grįžti lietuviams iš įvairių pasaulio vietų.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė. 

Kepykloje Kaune darbuotojui diagnozuotas koronavirusas

09:36

Kovo 28 dieną Kaune, „Fazer Lietuva“ priklausančioje duonos kepykloje, vienam iš darbuotojų buvo diagnozuotas koronavirusas, pranešė bendrovė. Visi darbuotojai, turėję kontaktą su užsikrėtusiuoju, identifikuoti ir šiuo metu yra saviizoliacijoje namuose. Po visų patalpų ir įrenginių paviršių dezinfekcijos sekmadienį darbą pradėjo kita darbuotojų pamaina, tad duonos tiekimas vartotojams nesutriks.

Įmonės duomenimis, darbuotojas virusu užsikrėtė nuo artimos aplinkos žmogaus, kuris yra identifikuotas ir Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui žinomas.

„Labai apgailestaujame, kad koronavirusas buvo diagnozuotas mūsų darbuotojui. Nuolat su juo palaikome ryšį ir, mūsų žiniomis, jis jaučiasi gerai, todėl gydysis namuose. Didžiausias mūsų rūpestis ir dėmesys šiuo metu nukreiptas į darbuotojus. Koronavirusu užsikrėtęs žmogus kontaktavo su 19 kolegų – jis dirbo tik viename iš gamybos cechų. Sudarėme tikslų jų sąrašą ir jie šiuo metu saugiai saviizoliuoti namuose. Kol jie bus saviizoliacijoje, perskirstysime savo žmogiškųjų išteklių resursus, kad duonos gamybos procesai nesutriktų“, – panešime spaudai cituojamamas „Fazer Bakery Baltic“ vadovas Klavs Berzins.

Kaip elgtis šioje situacijoje, buvo konsultuojamasi ir su atsakingomis institucijomis.

„Galime patvirtinti, kad įmonė kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir elgėsi pagal visas rekomendacijas – šio atvejo epidemiologinė diagnostika buvo atliekama glaudžiai bendradarbiaujant su įmonės administracija. Buvo imtasi darbuotojų, turėjusių santykį su sergančiu darbuotoju, izoliavimo ir kitų profilaktinių priemonių, įskaitant kruopščią patalpų dezinfekciją“, – sako Visuomenės sveikatos centro prie LR Sveikatos apsaugos ministerijos vedėja Orina Ivanauskienė.

Kepyklos vadovas patikino, kad visi kepyklos gaminiai yra saugūs – rizikos užsikrėsti COVID-19 nuo pakuotės ar gaminio – nėra.

Kad toliau tęsti gamybą ir dirbti kitai darbuotojų pamainai saugu, tikina ir dezinfekciją įmonėje atlikusios bendrovės „Dezinfa“ Kauno padalinio vadovas Mindaugas Černauskas.

Paskutinis atnaujinimas 2020-03-29 09:36

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius