-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 11

Lietuvoje pirmą kartą lankosi Butano diplomatai

Šią savaitę Lietuvoje pirmą kartą lankosi Butano Karalystės delegacija, jai vadovauja šios šalies Užsienio reikalų ministerijos Dvišalių santykių departamento direktorius Kesangas Wangdis.
Kesangas Wangdis
Kesangas Wangdis / Kadras iš video „Youtube“

Suplanuoti delegacijos susitikimai su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, prezidentės ir premjero patarėjais, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariais.

Per šiuos susitikimus bus svarstoma galimybė užmegzti Lietuvos ir Butano diplomatinius santykius, aptartos politinio, ekonominio ir kultūrinio bendradarbiavimo galimybės, tarptautinės aktualijos, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Butano delegacija taip pat lankysis Vilniaus universiteto Orientalistikos centre ir Lietuvos savivaldybių asociacijoje, Vilniaus, Alytaus, Druskininkų savivaldybėse domėsis mūsų šalies savivaldybių valdymo modeliu, administracinių funkcijų pasiskirstymu nacionaliniu ir vietos lygmeniu.

2017 metų Azijos plėtros banko duomenimis, Butano ekonomika yra greičiausiai auganti Azijoje. Prognozuojama, kad šiais metais Butano ekonomika turėtų augti 8,2 proc., o 2018 metais augimas turėtų pasiekti 9,9 procento. Šios šalies ekonomika remiasi žemės ūkiu, miškininkyste, turizmu ir elektros energijos gamyba. Vis daugiau dėmesio skiriama pritraukti užsienio investicijas, stiprinti prekybą su užsienio valstybėmis.

Butanas pasaulyje garsėja kaip viena laimingiausių valstybių. Pagal 2006 metų „Business Week“ vertintą laimės indeksą Butanas užėmė pirmą vietą Azijoje ir aštuntą pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius