Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 30

Lietuvoje pirmą kartą paminėta „Maltiečio diena”

Savaitgalį Bygailiuose, Panevėžio raj., Lietuvos Maltos ordino pagalbos tarnyba (MOPT) pirmą kartą surengė „Maltiečio dieną”. Ji prasidėjo specialiomis mišiomis po atviru dangumi, buvo apdovanoti aktyviausi organizacijos savanoriai, iškeptas didžiulis tortas, vyko folkloro grupės „Ratilai“ koncertas. Šventėje dalyvavo daugiau nei 200 savanorių. Tikimasi, kad nuo šiol „Maltiečio diena“ bus minima kiekvienais metais.
„Maltiečio diena“
„Maltiečio diena“

„Maltiečiai jau senokai yra viena didžiausių socialinės pagalbos tarnybos organizacijų Lietuvoje, tačiau iki šiol neturėjome savo šventės. Tokia šventė  mums, kaip organizacijai, labai reikalinga: tai buvo puiki galimybė ne tik susitikti po visą Lietuvą išsibarsčiusiems savanoriams, bet ir kartu aptarti tolimesnius veiklos tikslus, stiprinti tarpusavio ryšį, – sako MOPT prezidentas Romas Abunevičius. – Pasaulyje „Maltiečio diena“ paprastai minima jo patrono – Šv. Jono dieną, tačiau Lietuvoje plačiai švenčiamos Joninės, todėl mūsų šventė paminėta keliomis dienomis vėliau. 

Renginio „Maltiečio diena 2014“ metu buvo apdovanota daugiau kaip 30 aktyviausių maltiečių iš įvairiausių Lietuvos miestų: „Metų maltiečių grupės 2014“ apdovanojimą gavo Tauragės maltiečių grupė, parodžiusi ypač didelį aktyvumą ir savo mieste startavusi su daugeliu naujų projektų vargstantiems seneliams ir neįgaliems vaikams. Pasak šventės organizatorės, Lietuvos MOPT savanorių koordinatorės Irenos Beržinskienės, šventė tikrai pasisekė: „Maltiečio dienos“ tikslas yra sujungti visus, kuriems nesvetimos pagalbos bei atjautos kitam idėjos, buvimas kartu su gerais ir nuoširdžiais žmoėmis. Džiaugiuosi, kad į pirmą kartą organizuojamą šventę susirinko tiek daug savanorių bei jaunų žmonių. Tai didelis džiaugsmas, kuriuo galime dalintis su kitais“. 

Maltiečiai aktyviai veikia 28-iuose Lietuvos miestuose. Bene labiausiai Lietuvoje žinoma akcija – „Maltiečių sriuba“, kurios metu renkamos lėšos skurstančių senelių globai, organizuojami renginiai įvairiuose Lietuvos miestuose. MOPT generalinis sekretorius Eitvydas Bingelis įvardija ir kitus maltiečių vykdomus projektus: „Idėjos padėjėjos“, „Lurdo žvakės“, „Maltiečių Velykos“ ir daugelį kitų. Jie papildo pagrindinius organizacijos socialinės pagalbos projektus, vykdomus jau daug metų: „Maistas ant ratų“, kurio metu 15-oje miestų savanoriai lanko vargstančius senelius, veža jiems šiltą maistą, 5-iuose Lietuvos miestose maltiečiai vykdo projektą „Savanoriška socialinė pagalba namuose“, taip pat kuruoja Vaikų dienos centrus 8-iuose miestuose. Šiuo metu MOPT pradeda vystyti naują neįgaliųjų pavėžėjimo paslaugą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius