Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Lietuvoje planuojama pastatyti net du krematoriumus

Pirmasis Lietuvoje krematoriumas Kėdainiuose turėjo pradėti veikti dar pernai, tačiau jo statyba kol kas įstrigo. Tuo metu kita įmonė jau ketina statyti panašų įrenginį Vilniuje – kone sostinės centre.
Projekto vizija
Projekto Kėdainiuose vizija / kedainietis.lt nuotr.

Sostinėje, Olandų gatvėje esančiuose Vilniaus laidojimo rūmuose, kurių renovavimo darbai prasidės jau netrukus, krematoriumas gali pradėti veikti rudenį, – rašo „Lietuvos rytas“. 

„Kol kas tik svarstome galimybę įrengti vieną kremavimo liniją. Atliekame poveikio aplinkai ir kitus reikiamus tyrimus, skaičiuojame, ar tikrai verta investuoti į tokį projektą. Jei nutarsime teikti kremavimo paslaugas, pakaks apie 3 mln. litų investicijų įrangai įsigyti ir sumontuoti“, – sakė Vilniaus laidojimo rūmų direktorius Vitalijus Gasperovičius.

Jis tikino, kad Kėdainių krematoriumo konkurencija nebaugina, nes sostinėje teikiamų paslaugų kaina būtų mažesnė.

Europos Sąjungos lėšomis įrengtame Kėdainių pramonės parke bendrovė „K2 LT“ krematoriumą pradėjo statyti praėjusių metų liepą. Viltasi, kad lapkričio ar gruodžio mėnesį pirmoji kremavimo linija jau veiks, bet statyba dėl šaltos žiemos įstrigo.

„Visa įranga jau paruošta ir bus atgabenta kovo pabaigoje. Specialistai iš Vokietijos ją sumontuos maždaug per keturis mėnesius. Paskui bus atliekami bandymai ir kiti būtini darbai. Maždaug po pusmečio krematoriumas turėtų pradėti veikti“, – sakė bendrovės „K2 LT“ direktorius Vytenis Labanauskas.

Krematoriumo, turinčio tiktai vieną kremavimo liniją, statybos Kėdainiuose atsieis daugiau kaip 8 mln. litų. Čia per metus bus galima sudeginti apie 4 tūkst. palaikų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius