Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 06

Lietuvoje pradedama nauja pagalbos ukrainiečiams akcija „Dar vienu geru darbu arčiau taikos“

Lietuva nuo pat karo Ukrainoje pradžios aktyviai padeda ukrainiečiams – tiek likusiems savo šalyje, tiek atvykusiems čia, tai yra daugiau nei 70 tūkst. karo pabėgėlių, iš jų apie 24 tūkst. vaikų ir nepilnamečių.
Akcija
Akcija / IOM Lietuva nuotr.

Su migrantais ir karo pabėgėliais dirbančios Tarptautinės migracijos organizacijos (angl. k. International Organization for Migration, IOM), padalinio Lietuvoje (IOM Lietuva) vadovas Eitvydas Bingelis sako: „Galbūt ne visuomet įvertiname savo pastangas. Bendraudamas su karo pabėgėliais ukrainiečiais ir kolegomis iš kitų šalių, girdžiu labai daug teigiamų atsiliepimų apie Lietuvos gyventojų susitelkimą ir norą padėti, kiek daug reiškia pagalba jos gavėjams.

Tad norisi garsiai padėkoti Lietuvos žmonėms ir įkvėpti juos nesustoti“.

Gerų darbų dabar reikia labiausiai

Advento laikotarpis yra intensyviausias stebuklų ir gerų darbų metas. O Ukrainos žmonėms gerų darbų taip pat dabar ypatingai reikia.

Į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams kasdienius rūpesčius spręsti padedanti IOM Lietuva skatina šalies gyventojus išlaikyti susitelkimą ir tęsti pagalbą ukrainiečiams šiuo itin sudėtingu metu bei šiuo tikslu pristato kampaniją „Dar vienu geru darbu arčiau taikos“.

„Šiuo metu, kai mes ruošiamės šventėms, Ukrainoje toliau sprogdinama šalies energetikos infrastruktūra. Gyvenimą dar labiau apsunkina šildymo sistemų, elektros, vandens tiekimo sutrikimai. Labai realu, kad norėdami išgyventi šią žiemą, Ukrainą paliks dar daugiau žmonių, ypač tie, kurie augina mažus vaikus. Dalis jų, tikėtina, atvyks į Lietuvą. Ir vieniems, ir kitiems reikės mūsų pagalbos“, – sako E.Bingelis.

IOM Lietuva kampanijai sukūrė vaizdo klipą, kuriuo siekia parodyti, kokia svarbi buvo ir yra Lietuvos gyventojų pagalba ukrainiečiams bei ką ji reiškia jos gavėjui – konkrečiam žmogui.

VIDEO: IOM Lithuania | Dar vienu geru darbu arčiau taikos

„Kiekviena mūsų auka ar pagalba daiktais naudojasi konkretūs žmonės, kurie ją vertina ir yra dėkingi savo geradariams. Juk tai, ką aukojame, dovanojame palengvina ukrainiečių buitį, gyvenimo sąlygas ar net gelbėja gyvybes. Iš ukrainiečių sulaukiame išties daug padėkų už palaikymą ir pagalbą.

Todėl pirma šūkio dalis yra „Ačiū, Lietuva, kad padedi“. O kadangi pagalbos reikia ir toliau, sakome „būkime dar vienu geru darbu arčiau taikos“. Tikime, kad mūsų visų pagalba ir susitelkimas padės sulaukti taikos“, – sako Eglė Staškūnaitė, IOM Lietuva Pagalbos migrantams ir krizių valdymo skyriaus vadovė.

Kampanijos herojai – ukrainiečiai

Vaizdo klipo herojais tapo iš Ukrainos į Lietuvą balandžio mėnesį atvykę Aliona ir jos sūnus Artemas. Lietuvą jie pasirinko neatsitikinai, čia dar iki karo dirbo Alionos vyras. Tiek Aliona, tiek ir kartu atvykusi sesuo tebedirba nuotoliniu būdu vienoje Ukrainos kompanijoje, kurioje dirbo dar gyvendamos tėvynėje.

Aliona ilgisi ankstesnio gyvenimo Ukrainoje. Moteris pasakoja, kad, nepaisant patriotiškumo ir atsidavimo savo kraštui, nemaža dalis jos pažįstamų po pastarojo meto intensyvių atakų Ukrainoje taip pat svarsto artimiausiu metu išvykti svetur.

„Be elektros, be šildymo žiemą yra labai sunku, ypač tėvams, auginantiems mažus vaikus“, – sako Aliona.

Moteris palaiko ryšį su Lietuvoje esančiais tautiečiais – visus vienija bendra patirtis ir pastangos adaptuotis naujoje šalyje: „Lietuviai yra labai geranoriški žmonės, atjaučiantys. Jie labai gerai supranta, kas vyksta Ukrainoje ir stengiasi padėti, kuo gali. Už tai esu labai dėkinga“.

Kaip ir daugelis tautiečių, Aliona laukia karo pabaigos ir tikisi grįžti į tėvynę, kai bus galimybė. Apie taiką ir grįžimą namo labiausiai svajoja ir klipo herojumi tapęs Artemas.

Kvies prisijungti

Kampanijos „Dar vienu geru darbu arčiau taikos“ metu, IOM Lietuva kvies Lietuvos gyventojus prisijungti prie iniciatyvos socialiniuose tinkluose. Norintys prisidėti gyventojai turėtų pasidalinti įrašu apie paties atliktą gerą darbą, pridedant raktažodį #darbaisarčiautaikos. Tikimasi, kad vieni geri darbai įkvėps kitus.

„Pagalbos būdų yra įvairiausių. Kiekvienas žmogus gali prisidėti taip, kaip jam atrodo tinkama, galbūt – tai savanorystė, galbūt priėmimas į savo namus, gal kelių eurų auka. Lietuvos gyventojai jau labai daug padėjo, tačiau situacija, deja, išlieka įtempta, tad gerų darbų vis dar labai reikia“, – kalba E.Bingelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius