-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 12

Lietuvoje studijuojanti ukrainietė Natalija Semerova: „Karas gali prasidėti, nes Rusijos kariai šiaip sau nestovi prie sienos“

Keliolika Lietuvoje studijuojančių ukrainiečių, stovėdami šalia nubrėžto simbolinio Ukrainos žemėlapio, šeštadienio popietę Katedros aikštėje surengė taikų protestą, kuriuo siekė palaikyti Ukrainos teritorinį vientisumą. Protesto organizatorė Natalija Semerova sakė, kad baiminasi dėl savo šalies ateities ir tikino, kad į Rusijos agresiją pro pirštus žiūrintį pasaulį nuo didesnio konflikto gali išgelbėti tik tarptautinės bendruomenės apdairumas.
Studentų iš Ukrainos protestas
Studentų iš Ukrainos protestas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Organizuojame taikų protestą, kuris yra skirtas palaikyti Ukrainos vienybei. Esame viena didelė tauta ir norime išsiųsti žinią iš Vilniaus, kad mes, Ukrainos studentai Vilniuje, palaikome Ukrainoje gyvenančius tautiečius“, – kabėjo pusantrų metų Lietuvoje gyvenanti N.Semerova, kuri Lietuvoje studijuoja tarptautinių santykių ir politinių mokslų magistrantūroje.

„Aš manau, kad karas gali prasidėti ir Rusijos kariai šiaip sau visą laiką negali stovėti prie Ukrainos sienos“, – kalbėjo studentė.

Pasak jos, Rusijos agresija yra pavojaus skambutis visam regionui, o nuo pavojaus nėra apsaugotos ir kitos Rusijos kaimynės, tarp jų ir Lietuva. Tiesa, net ir ne visi įtampoje gyvenantys ukrainiečiai supranta, kokia grėsminga yra Rusija.

„Pavyzdžiui, mano tėvai yra išsigandę, tačiau jie tiki, kad broliška rusų tauta mūsų neužpuls. Jie negali patikėti, kad gali prasidėti karas. O mes esame racionalesni. Aš manau, kad karas gali prasidėti, nes Rusijos kariai šiaip sau visą laiką negali stovėti prie Ukrainos sienos“, – kalbėjo studentė.

Paklausta, kodėl Ukrainoje žiaurumus savo akimis matantys žmonės netiki karo grėsme, N.Semerova sakė, jog Sovietų Sąjungoje augusi karta turi kitokį suvokimą, kas yra kaimynai ir kokia yra Ukraina.

„Manau, kad toks požiūris yra neteisingas. Tačiau mes negalime ir greičiausiai neturėtume keisti vyresnių žmonių nuomonės. Mes esame Ukrainos ateitis ir mūsų balsas turėtų būti labai stiprus. Mes aiškiai žinome, ko norime, ir kokia mūsų šalies vieta pasaulyje“, – kalbėjo mergina.

N.Semerova jau anksčiau Lietuvoje organizavo protestus, tarp jų ir protestą prieš į Rusiją pabėgusį Ukrainos prezidentą Viktorą Janukovyčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius