-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 14

Lietuvoje su oficialiu vizitu vieši Ukrainos prezidentas V.Janukovyčius (nuotraukos)

Į Lietuvą su oficialiu vizitu ketvirtadienį atvyko Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius. Jis su Lietuvos vadovais aptars dvišalius santykius, taip pat bus kalbama apie Kijevo siekius įstoti į Europos Sąjungą (ES).
Ukrainos prezidento V.Janukovyčiaus vizitas Lietuvoje
Ukrainos prezidento V.Janukovyčiaus vizitas Lietuvoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Janukovyčiaus susitikime su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite bus aptarti strateginės partnerystės klausimai, santykiai ekonomikos, transporto ir energetikos srityse, bendradarbiavimas sprendžiant regioninio saugumo klausimus Lietuvai pirmininkaujant ESBO. Taip pat bus kalbama apie Ukrainos santykius su ES bei kaimyninėmis valstybėmis.

Ukrainos vadovo vizito Vilniuje metu taip pat įvyks Ketvirtasis Lietuvos ir Ukrainos Prezidentų Tarybos posėdis. Abiejų valstybių vadovai pasirašys Lietuvos ir Ukrainos strateginės partnerystės vystymo gaires 2011-2012 metams.

„Ukraina yra strateginė Lietuvos partnerė. Mūsų valstybes sieja stiprūs politiniai, ekonominiai ir kultūriniai ryšiai. Bendras Lietuvos ir Europos Sąjungos interesas yra sėkmingi politinių reformų procesai, kurie užtikrins demokratijos raidą Ukrainoje. Lietuva remia Ukrainos europinės integracijos kryptį“, – Prezidentūros pranešime cituojama D.Grybauskaitė.

Popiet numatomi Ukrainos prezidento susitikimai su Seimo pirmininke Irena Degutiene, premjeru Andriumi Kubiliumi.

V.Janukovyčius Ukrainos prezidento pareigas praėjo eiti šių metų vasarį, rinkimuose nugalėjęs Juliją Tymošenko. Tai antras oficialus jo vizitas Lietuvoje – 2003 metais jis čia viešėjo būdamas Ukrainos premjeru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius