-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 04

Lietuvoje suimtas Rusijos šnipas bandė daryti įtaką šalies vadovų sprendimams

Lietuvoje sulaikytas šnipinėjimu įtariamas Rusijos pilietis. Tai pirmadienį pranešė Valstybės saugumo departamentas ir Generalinė prokuratūra. Įtariamasis suimtas trims mėnesiams. Iš pateiktos informacijos galima spręsti, kad tai - rimtą grėsmę valstybės saugumui kėlęs asmuo.
Valstybės saugumo departamentas
Valstybės saugumo departamentas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Turimais duomenimis, sulaikytasis N. F. yra 1977 m. gimęs Rusijos Federacijos pilietis, etatinis Rusijos federalinės  saugumo tarnybos (FSB) darbuotojas.

Vykdydamas sudėtingą ilgalaikę žvalgybinę operaciją Valstybės saugumo departamentas surinko ir prokuratūrai pateikė duomenis, kurie leidžia įtarti, kad balandžio 29 dieną sulaikytas asmuo vykdė prieš Lietuvą nukreiptą žvalgybinę operaciją. Jos tikslas – prasiskverbti į Lietuvos valstybei vadovaujančias institucijas, Lietuvos teisėsaugos ir žvalgybos tarnybas.

Sulaikytas asmuo vykdė prieš Lietuvą nukreiptą žvalgybinę operaciją, kurios tikslas – prasiskverbti į Lietuvos valstybei vadovaujančias institucijas, Lietuvos teisėsaugos bei žvalgybos tarnybas

Vilniaus miesto apylinkės teismas balandžio 30 dieną patenkino prokuroro prašymą skirti sulaikytajam griežčiausią kardomąją priemonę ir leido jį suimti trims mėnesiams.    

Valstybės saugumo departamento vertinimu, bendradarbiaujant su Generaline prokuratūra, buvo sustabdytas eilinis Rusijos žvalgybos tarnybų bandymas prieiti prie tik Lietuvos vadovams žinomos informacijos, siekiant manipuliuoti ir daryti įtaką Lietuvos sprendimų priėmimo procesams aukščiausiame lygyje.

Iš pateiktos informacijos susidaro įspūdis, kad sulaikytas FSB darbuotojas buvo stambaus kalibro šnipas, kuris Lietuvoje turėjo sudėtingą užduotį.

Ikiteisminį tyrimą, pradėtą pagal Baudžiamojo kodekso 119 straipsnio str. 2 dalį, atlieka Generalinės prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimų departamentas, bendradarbiaujant su Valstybės saugumo departamentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius